Džejson BornFoto: Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia

Filmski studio „Universal Pictures“ radi na novom nastavku popularnog akcionog serijala o Džejsonu Bornu, potvrdio je sajt „Deadline“. Projekat je u ranoj fazi razvoja, a trenutno je poznato da je Edvard Berger u pregovorima za režiranje filma.

Berger je trenutno jedan od najtraženijih reditelja zbog uspeha njegovog prošlogodišnjeg ratnog filma „Na zapadu ništa novo“ (All Quiet on the Western Front), koji je osvojio čak četiri Oskara i sedam nagrada BAFTA.

Još je nepoznato da li se vraća zvezda franšize

Izvori kažu da još nije poznato da li će se Met Dejmon vratiti ulozi Džejsona Borna, koga je igrao u četiri od ukupno pet filmova. Dejmon se nije pojavio u četvrtom nastavku, nazvanom „The Bourne Legacy“, zato što reditelj Pol Gringras nije radio na tom filmu, prenosi Index.

Dejmona smo poslednji put vidjeli u ulozi bivšeg agenta CIA-e u filmu „Jason Bourne“, a u najnovijem projektu će se prema njegovim navodima od ranije pojaviti samo ako je scenario kvalitetan.

Što se tiče Bergera, poslednji film na kojem je radio je predstojeći „Conclave“, u kome glume Rejf Fajns, Džon Litgou, Stanli Tući i Izabela Roselini. Nije poznato kada će film imati premijeru, ali produkcijska kuća „Focus Features“ nedavno je otkupila prava na distribuciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari