Tihomir Stanić selektor Belefa 1Foto: Miroslav Dragojević

Skupština Grada Beograda izglasala je glumca Tihomira Stanića za selektora Beogradskog letnjeg festivala – BELEF-a, na period od dve godine.

Na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, na funkciju selektora značajnog gradskog festivala predložen je ovaj renomirani umetnik, prenosi BeoInfo.

– Želimo da BELEF postane pravi letnji festival. Naime, u vreme korone biće sve manje građana koji će putovati i zato je potrebno da tokom leta imamo bogat kulturni program. Tihomir Stanić će sigurno moći da da svoj veliki doprinos. Pričali smo nekoliko puta o tome kako on vidi svoje angažovanje i siguran sam da će obogatiti BELEF – istakao je Vesić.

On je dodao da  je ideja Grada da BELEF bude prisutan u svim delovima grada, da se mnogi javni prostori osvoje, kao i mnogi novi trgovi, gde će se prikazivati pozorišne predstave i održavati koncerti.

– Na taj način će na svakom koraku Beograđani imati kvalitetnu kulturnu ponudu. Sasvim sigurno će glumac Tihomir Stanić tome doprineti – naglasio je Vesić.

BELEF je međunarodni festival umetničkog stvaralaštva koji se održava jednom godišnje. Odlukom o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd utvrđeno je da manifestacija može imati selektora koga imenuje Skupština grada iz reda afirmisanih ličnosti iz oblasti kulture, na period od dve godine.

Selektor priprema i predlaže deo programa Odboru manifestacije i vrši druge poslove u vezi sa utvrđivanjem tog dela programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari