„Tre sorele“ konačno pred zaječarskom publikom 1Foto: Pozorište Zaječar

Кad ulazite u ovo pozorište i pre nego što počnete da igrate predstavu i kad čujete ovaj glas Zorana Radmilovića i sve to što je on predstavljao, baš je inspirativno, lepo, osećaš se počastvovan. Zoran Radmilović je zaista velikan. Imala sam tu sreću da sam ga gledala uživo, ali većinom sam sve što je on pravio gledala posthumno. On je imao neverovatan dar. Njegov osvrt na svet u kome živi, a imao je duboko promišljanje sveta u kome živi, i njegov način je bio komičan, a to je ono što je najteže postići. To je ono čemu mi težimo kada igramo tekstove poput ovog i zaista je velika čast. Dovoljno je da čujete njegove reči na početku pa da se osetite prosto prozvanim da na neki način morate da budete barem na tom njegovom putu. Ne možete da dostignete te visine, ali možete da sledite taj put koji je on prosto ostavio iza sebe – rekla je sinoć dobitnica Zoranovog brka za najboljeg glumca u predstavi „Tre sorele“ Nataša Ninković.

Ova hit predstava beogradskog Zvezdara teatra po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Milana Karadžića zasnovana na bokeškim legendama o tri neudate sestre koje iza zidova kuće u Prčnju celog života sanjaju ljubav i svog „kapetana“ nakon devet godina vraćena je na scenu Zvezdara teatra. Jedina promena u glumačkoj podeli u kojoj su  Nataša Ninković ( Nera) Sloboda Mićalović (Roza) Ana Franić( Bjanka), Milutin Mima Кaradžić (Marko) Dragan Petrović Pele (Jojo), je što  Damjana igra Aleksandar Radojičić  umesto Andrije Miloševića.

-Кad je Milan Кaradžić odlučio da ponovo postavimo ovu predstavu, ja sam bila čak protiv. Rekla sam: Pa to je nemoguće, kako ja sad to mogu da igram. Onda sam ponovo uzela tekst u ruke i shvatila da je tek tu tragičnost još veća nego kad smo bile mnogo mlađe i igrale te karaktere, jer one imaju te godine koje imaju. Međutim one su deca iznutra, zadržale su tu nevinost zato što su zatvorene u toj sredini, ta suspregnutost svih emocija kod njih izaziva taj komičan efekat,  ali su u stvari tužna, tragična bića. To je jako inspirativno za igru i baš mnogo volim da igram ovu predstavu – zaključuje Nataša Ninković.

Za nju je Stevan Koprivica neverovatan majstor mediteranskih karaktera,  koji ume da uhvati sve boje i atmosferu Mediterana, tu vrcavost i tragikomičnost svih tih života.

-Mislim da mi toliko volimo da igramo tu predstavu. Najlepše bi bilo kada bismo mogli da podelimo ovu nagradu u nekih šest malih parčića – naglasila je Nataša Ninković, a  za zaječarsku publiku koja je  glumce nagradila ovacijama i gromoglasnim aplauzom i više puta ih vraćala na poklon, kaže da je božanstvena:

-Ja joj se zaista zahvaljujem. Divno, divno su pratili. Vidi se da je to publika koja je prosto negovana, ima ukusa i reaguje na prave stvari i to je ono što je najlepše. Trenutno  mi glumci mnogo snimamo i dok smo dolazili ovde ja sam rekla: Pa ja nemam snage da odigram, ja neću imati snage da se pomerim na sceni,ali kada čujete prvu rekaciju publike sve zaboravite. To je ta magija. Ja sam rekla da više ne mogu, a  sad bih mogla ponovo – podelila je sa novinarima svoje impresije nakon sinoćnje predstave “Tre sorele“ na „Danima Zorana Radmilovića“ Nataša Ninković.

Inače, ovo je glumici drugi „Zoranov brk“.  Prvi je dobila još 2006. godine za ulogu Velike u predstavi „Transilvanija“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari