Tri miliona pregleda: Na Netfliks stiže veliki filmski hit s jakim glumačkim imenima i scenarijem u čijem stvaranju je učestvovao i Barak Obama (TREJLER) 1Credit line: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

“Leave The World Behind” naziv je novog psihološkog trilera koji se temelji na istoimenom romanu Rumana Alama iz 2020. U filmu glume velika imena – Džulija Roberts, Mahershala Ali, Itan Houk, Miha’la Herold i Kevin Bejkon.

Film na Netflix stiže 8. decembra, a nedavno je objavljen prvi službeni trejler.

U samo dva dana trejler je skupio više od tri miliona pregleda, piše Index.hr

O čemu je reč u filmu?

U ovom apokaliptičnom trileru nagrađivanog pisca i reditelja Sama Esmaila Amanda (Džulija) i njen suprug Klej (Itan Houk) iznajmljuju luksuznu kuću za vikend na Long Ajlendu sa svojom decom Arčijem (Čarli Evans) i Rouz (Fara Mekenzi).

Međutim, njihov odmor se ubrzo pokvari kada dva neznanca (Mahershala Ali i Miha’la) stižu po noći, govoreći im da diljem Njujorka nema struje i da ne znaju šta se događa te traže utočište u kući za koju tvrde da je njihova.

Ubrzo dolaze vesti o tajanstvenom kibernetičkom napadu.

Dve porodice suočavaju se s pretećom katastrofom koja iz minuta u minut postaje sve gora. Samo jedno je sigurno – nema povratka u normalu.

Barak Obama pomogao oko scenarija

Prste u nastanku ovoga filma imao je i bivši američki predsednik i jedan od suvlasnika kuće Higher End Productions Barak Obama.

Obama je scenaristi i reditelju Semu Ismailu slao beleške za scenario.

„U prvoj verziji scenarija sam išao dalje nego što je to prikazano u filmu, tako da me predsednik Obama, koji je iskusan oko takvih stvari, morao spustiti na zemlju i objasniti kako bi se sve to odvijalo u stvarnosti.

Imao je puno beleški o likovima i o empatiji kakvu bi imali za njih“, rekao je Esmail.

„Moram da kaže da je on veliki ljubitelj filmova i nije mi samo davao savete koji su vezani uz njegovu profesionalnu karijeru. Davao mi je savete kao obožavalac tog romana jer želi da vidi stvarno dobar film“, dodao je reditelj.

Korisnici Netfliksa uzbuđeni

Ispod nedavno objavljenog treilera skupilo se mnogo komentara korisnika Netfliksa. Mnogi već sada hvale film.
„Predobar trejler. Hvala što niste njime spojlovali film“, „Odlična postava. Zaintrigiran sam“, „Sve se čini odlično, od trejlera, postave, glume, priče… Moram pogledati film“, „Sam Esmail zna štA radi. Čista umetnost“, „Ovako se radi trejler“, „Film izgleda brutalno dobro“, neki su od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari