Tri premijere BGF povodom jubileja Gubajduline 1foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija je svoj večerašnji koncert sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom najavila je kao „jedinstven muzički spektakl” u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

U čast čuvene ruske savremene kompozitorke Sofije Gubajduline beogradski filharmoničari prvi put će izvesti Mocartovu Misu u ce-molu zajedno sa vokalnim solistima iz celog sveta i Češkim filharmonijskim horom iz Brna, kao i dela Gubajduline i Antona Veberna.

Kad je reč o izvođenju kultnog Mocartovog dela iz večerašnjeg programa Beogradska filharmonija nastupaju soprani Akiho Cuđiji i Aleksandra Jangel, tenor Benjamin Glaubic i bas Lukas Zinger, kao Češki filharmonijski hor iz Brna koji je, kako navode u BGF, u samom svetskom vrhu po kvalitetu i kompaktnom zvuku.

Kako je saopšteno iz BGF, ovaj koncert poseban je i po velikom jubileju, 90 godina života kompozitorke Sofije Gubajduline, koji je u svetu obeležen krajem 2021, a Beogradska filharmonija to čini večeras srpskom premijerom njene Poeme – bajke komponovane pre pola veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari