U Sarajevu upisivanje u knjigu žalosti povodom smrti Milene Dravić 1Milena Dravić Foto: Stanislav Milojković

Svoj ogromni talenat Milena Dravić poklonila je kinematografiji BiH gde je ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge, čime nas je beskrajno zadužila i počastila, rekao je Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55. gde je otvorena knjiga žalosti povodom smrti legendarne jugoslavenske glumice.

Svi poštovaoci rada Milene Dravić dobrodošli su da upisivanjem u knjigu žalosti odaju počast ovoj glumačkoj divi, rekao je Hadžihafizbegović.

„S iskrenom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vest da je preminula neponovljiva Milena Dravić. Nema reci koje mogu opisati prazninu koja ostaje njenim odlaskom, jer takav talent, takva posvećenost poslu, ali i gotovo nepojmljiva ljudskost koju su pokazivali Milena i njen suprug, pokojni Dragan Nikolić, teško će se ponoviti“, istakao je on. Kako je rekao, „s njima je otišla cela jedna epoha koja je obeležila glumačku scenu Balkana i bivše Jugoslavije. S njima smo se smeali i plakali, učili i uživali i proći će mnogo vremena, a možda to vreme nikada neće ni doći, dok se takve glumačke, ali i ljudske veličine ponovo ne pojave“.

„Milena je, pored svog veoma zgusnutog profesionalnog rasporeda uvek pronalazila način da se u potpunosti posveti običnim ljudima i da im pokloni svoje dragoceno vreme, ljubav, nesebičnu i iskrenu pomoć. Bila je i ostala inspiracija i primer o kakvom se može samo sniti. Mi koji ostajemo možemo se smatrati sretnima jer smo živeli u vremenu u kojem smo mogli uživati u njenom talentu i njenoj ljudskosti“, podsetio je Hadžihafizbegović.

„Svoj ogromni talent poklonila si kinematografiji BiH gde si ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge, glumila u mnogim serijama i igrala u brojnim gostujućim teatarskim predstavama, čime si nas beskrajno zadužila i počastila“, rekao je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović. Milena Dravić preminula je juče u Beogradu nakon teške bolesti. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova i bila je jedan od zaštitnih znakova jugoslavenske kinematografije. Poslednjih godina bila je teško bolesna, a borbu s opakom bolešcu hrabro je vodila do samog kraja, prenosi klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari