U Smederevu će večeras svečano početi pozorišni festival "Nušićevi dani". 1Smederevo Foto: Wikipedia

Najpre će biti položen venac pred spomenik Branislavu Nušiću, a potom će u Galeriji Centra za kulturu biti otvorena izložba „Sva lica diplomate Branislava Nušića“.

Beogradski Fakultet dramskih umetnosti je najavio da će danas, prvog dana festivala, biti izvedena predstava „Divlje meso“ u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića.

„Ožaloščena porodica“ Narodnog pozorišta iz Subotice, po motivima istoimene komedije Branislava Nušića, a u režiji Andreja Boka, na repertoaru je u sredu, 16. juna, a 17. juna predstava „Za sada je sve OK“, Kruševačkog pozorišta, u režiji Snežana Trišić.

U petak, 18. juna, posetioce očekuje „Pokondirena tikva“ koju u režiji Djurdje Tešić izvodi Narodno pozorište „Sterija“, dok je predstava „Pučina“, po tekstu Branislava Nušića i u režiji Egona Savina, na repertoaru festivala u subotu, 19. juna.

Sve predstave u okviru festivala počinju u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u 20.00 sati.

Poslednjeg festivalskog dana, 20. juna, biće dodeljene tradicionalne nagrade: „Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru“, „Nušićeva nagrada za najbolju predstavu“ na osnovu odluke žirija i na osnovu glasova publike, i nagrada „Milosav – Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostavarenje na festivalu.

„Nušićevi dani“ se u Smederevu priredjuju od 1984. godine u čast književnika i komediografa, novinara i diplomate Branislava Nušića (1864-1938).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari