U Ubu počelo snimanje dokumentarnog filma o fudbaleru Dušanu Saviću 1Foto: Shutterstock/gnepphoto

Snimanje dugometražnog dokumentarnog filma o nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Dušanu Saviću počelo je u njegovom rodnom gradu Ubu.

U filmu Branke Bešević Gajić pojaviće se, između ostalih, i jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena Dragan Džajić, glumac Dragan Jovanović i reditelj Emir Kusturica.

Producent filma je niška Siti Grupa iz koje su najavili da će snimanja biti nastavljena narednih meseci, većinom na lokacijama u Beogradu, uključujući i stadion Rajko Mitić, poznatiji kao Marakana.

„Snimali smo i na stadionu Jedinstva, gde je Dule počeo svoju karijeru, a gledali smo i utakmicu na kojoj su bili njegovi prijatelji iz detinjstva. Snimali smo i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući“, kazala je rediteljka.

Najavila je da će film biti premijerno prikazan tokom naredne godine.

„Meni je produkcija ovog filma i čast i zadovoljstvo. Čast da će upravo Siti Grupa uraditi film o legendarnom fudbaleru, a zadovoljstvo jer se sećam utakmica Duleta Savića i njegovih fudbalskih bravura na terenu“, naveo je producent filma Oliver Paunović.

Dušan Savić počeo je karijeru u Jedinstvu iz Uba, a provotimac Crvene zvezde postao je 1974. godine.

U tom klubu odigrao je 258 zvaničnih utakmica i postigao 149 golova po čemu je treći strelac u istoriji kluba.

Savić je bio najbolji strelac lige u sezonama 1974/75 i 1978/79.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 utakmica i postigao četiri gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari