U Zrenjaninu izložba skulptura Nenada Vacića 1Foto: KCZR

U Zrenjaninskom Kulturnom centru biće izložene skulpture umentika Nenada Vacića, na samostalnoj izložbi pod nazivom „Dokonstrukcija konstrukcije“.

 

Likovni umetnik Nenad Vacić dobitnik je druge nagrade prošlogodišnjeg zrenjaninskog likovnog konkursa „30×30“. Postavka sadrži trideset skulptura koje će publika moći da pogleda do 2. avgusta.

Autor navodi da je na početku nastanka svojih radova polazio od pretpostavke da kroz njih simbolički govori i da ih stvara sa namerom da oplemeni visokourbanizovane prostore i dehumanizovane sredine pokušavajući da im udahne novu energiju i život.

„U jednoj od faza nastanka shvatio sam da su oni kao skulptura sama sebi dovoljni, nije potrebna koegzistencija sa arhitekturom. Samim tim svoje radove počeo sam samostalno da izlažem“ navodi nagrađivanim umetnik Vacić.

Nenad Vacić je izveo 15 dela u javnim prostorima, u zemlji i inostranstvu. Imao je devet samostalnih izložbi i učestvovao na više od 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na desetine internacionalnim simpozijumima.

Izložba u Zrenjaninu otvara se u petak, 8. jula u salonu Kulturnog centra Zrenjanina, a traće do 2. avgusta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari