U Zrenjaninu otvorena izložba Brajana Rašića (FOTO/VIDEO) 1Foto: Siniša Obrenić

Oficijelni fotograf Rolingstonsa ali i drugih muzičkih velikana Brajan Rašić večeras je u Zrenjaninu u prostoru Narodnog muzeja otvorio restrospektivnu izložbu svojih radova.

Celokupno stvaralaštvo, kroz probrani izbor fotografija sa približno 120 radova, jer Brajan ih ima na hiljade, dočarali su bogatu karijeru ovog beograđanina sa adresom u londonu.

Prijatna atmosfera, mnoštvo prestoničkih muzičara na otvaranju, kako i priliči, nebrojeno reportera, sve to doprinelo je da izložba pod nazivom “Pod sjajem zvezda” zablista a Brajan, nenametljiv i nasmejan, stigao je sa mnogima, ne samo ljubopitnim novinarima, da porazgovara.

„Ako me baš pitate za neku posebnu fotografiju, izvojio bih ovu sa Lijamom Galagerom, gde on poliva pivo. Fotografija je nastala na kocertu, gde oni polivaju neverovatne količine piva, I mene je prskao, to je tako kod ovog benda koji je posebno značajan u Britaniji. On je tu sliku okačio na svoj Instagram nalog, potpisao me, i ne možete da zamislite koliko pregleda to ima“, objasnio je Brajan Rašić.

Postavka izložbe nije hronološka, sadrži šest tematskih celina, posebno su akcentovane muzičarke, muški izvođači i kultne muzičke grupe. Posebna mesta zauzimaju fotografije Roling Stonsa i Dejvida Bovija, čiji je Rašić bio zvanični fotograf.

Poslednji segment, kako objašnjava kustoskinja Ivana Arađan, odnosi se na period od velikog značaja za jugoslovensku rok scenu i kulturu Novog talasa, sa bendovima Šarlo akrobata, Idoli I Elektični orgazam. Izložba fotografija Brajana Rašića biće postavljena u zrenjaninskom muzeju naredna dva meseca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari