Ulaznice za izložbu venčanica Žan Pol Gotjea u MSU 600 dinara 1Foto:Promo

Uprkos protivljenju kustoskog tima Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) i Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), izložba „Ljubav je Ljubav – radost venčanja za sve“ Žan Pol Gotjea biće otvorena 21. novembra u Muzeju na Ušću.

Karte su još od petka u prodaji i njihova cena iznosi 600 dinara.

Ukupan budžet izložbe je 55.000 evra uz dodatne troškove promocije, a biće realizovana uz podršku brojnih partnera i sponzora: Vlade Republike Srbije, Delegacije Evropske unije, Ambasade Kanade, Francuskog instituta, Narodnog pozorišta u Beogradu, kompanije Galenika a.d. Beograd, organizacije ‘Svaka limenka se računa’.

Izložba će biti postavljena na petom nivou Muzeja, čini je 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2020. godine i nastala je kao finale čuvene izložbe „Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste“, koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde modnih izložbi.

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke je svetska premijera čak osam venčanica koje ranije nisu bile deo izložbe.

Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika a. d. Beograd, koja je i glavni, premijum sponzor ove manifestacije, izjavio je da je „izložba ‘Ljubav je ljubav’ jedinstven, internacionalni kulturni događaj u Srbiji“, i da je sledstveno tome ova kompanija ponosna što je deo ovako značajnog projekta.

Svi zainteresovani posetioci ulaznicu za izložbu francuskog modnog dizajnera, po ceni od 600 dinara, mogu kupiti putem interneta servisa za prodaju karata Ticket.rs ili na blagajni Muzeja savremena umetnosti u Beogradu.

Ulaznice će se prodavati po vremenskim intervalima (slotovima) u skladu sa zvaničnim epidemiološkim merama, koje je propisala Vlade Republike Srbije.

V. d. direktora Muzeja savremene umetnosti Viktor Kiš ističe da je svetli primer prakse činjenica da će ova izložba gotovo u potpunosti biti finansirana od strane sponzora iz privatnog sektora.

„Sličan primer saradnje kulturnog i privatnog sektora u MSUB desio se i prilikom organizovanja izložbe ‘Čistač’ Marine Abramović. To je odličan primer prakse saradnje i održivog poslovanja u kulturnom sektoru, posebno danas kada su kultura i umetnost zaista na udaru zbog posledica epidemije. Hvala svim partnerima i sponzorima na velikodušnoj pomoći. Hvala što ulažete u kulturu i umetnost“, poručio je Kiš.

Izložba „Ljubav je Ljubav: radost venčanja za sve“ biće dostupna publici do 14. februara 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari