"Umetnost danas" u galeriji NBS 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Izložba „Umetnost – danas“, na kojoj je predstavljena umetnička produkcija istaknutih predstavnika savremene scene likovne i primenjene umetnosti, kao i arhitekture Srbije, otvorena je večeras u Galeriji Narodne banke Srbije uz prisustvo velikog broja građana.

Arhitekta Aleksandar Radojević rekao je da je izložba smotra umetnika iz Srbije i „festival umetnosti u glavnom gradu“. On je zahvalio Narodnoj banci što je imala sluha i ustupila je prostor za izložbu, kako bi umetnici iz Srbije „pokazali moć koju poseduju“.

Predsednik Art Centra Darko Čonkić rekao je da je broj i kvalitet autora i eksponata neverovatan i dodao da će nagrade najboljima biti dodeljene 6. septembra.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Danijela Vanušić istakla je važnost savremenog stvaralaštva i kazala da će ono ostati kao materijalni trag i kulturno nasleđe Srbije.

Cilj izložbe je da stručnoj javnosti i široj publici pruži celoviti i duboki uvid u godišnju produkciju, a kroz nju i potencijale savremenih umetnika likovnih i drugih primenjenih umetnosti u Srbiji.

Izloženi su radovi oko 200 umetnika, a izložba je organizovana u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, Art centrom iz Novog Sada i Asocijacijom srpskih arhitekata, dok je kustos izložbe Slobodan Maldini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari