United Media domaćin internacionalnog Emmy® polufinalnog žiriranja u partnerstvu sa Nova i gradom Atina 1Foto: United Media

 

United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi bila je domaćin u procesu selekcije za dva polufinalna kruga žiriranja za dodelu međunarodnih nagrada Emmy®, u partnerstvu sa Nova i Opštinom Atina.

Članovi žirija okupili su se u Atini i razmatrali nominacije u dve kategorije: najbolja glumica i najbolji glumac.

Među članovima žirija bili su poznati reditelji, glumci, producenti, montažeri, TV profesionalci i drugi vodeći svetski i regionalni stručnjaci iz sveta produkcije, televizije, filma i umetnosti. Nataša Buljan, direktorka razvoja novih formata za United Media i TV direktor Nove TV u Hrvatskoj; Vyara Ankova, jedna od najpopularnijih bugarskih TV profesionalaca sa velikim iskustvom u medijskoj i televizijskoj umetnosti; Zrinka Cvitešić, hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica; Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV i Agapi Kefalogianni, direktor kanala Novacinema u okviru Nove u Grčkoj, bili su među članovima žirija koji su svojim iskustvom doprineli odabiru finalista za ovu prestižnu nagradu.

Pobednici 51. međunarodne Emmy ® nagrade biće proglašeni na ceremoniji dodele nagrada u Njujorku 20. novembra 2023.

United Media domaćin internacionalnog Emmy® polufinalnog žiriranja u partnerstvu sa Nova i gradom Atina 2
Foto: United Media

Ovo je druga godina zaredom da je United Media pozvana od strane Emmy Awards akademije da učestvuje u procesu selekcije i nominacije tokom polufinalne faze, dok je prošlogodišnji događaj održan u Dubrovniku.

Ovogodišnje polufinale kulminiralo je izvanrednim događajem koji se održao u dvorani Zappeion u Atini, okupivši profesionalce iz filmskog, TV i kreativnog sektora, učvrstivši reputaciju Grčke kao tržišta koje se razvija i prepoznaje izvrsnost na televiziji.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe, istakla je: „Činjenica da smo drugi put zaredom domaćini polufinalnog kruga žiriranja za dodelu međunarodnih nagrada Emmy® naglašava našu posvećenost isporučivanju vrhunskog sadržaja našim gleadaocima, kojih ima 40 miliona, u osam zemalja Jugoistočne Evrope. Godišnje ulažemo 300 miliona evra u sadržaj, od čega 100 miliona u proizvodnju, donoseći dodatnu vrednost kreativnim industrijama širom Evrope. Naš fokus na visokokvalitetan i originalan sadržaj na svim našim tržištima izdvaja United Grupu. Izuzetno smo ponosni što doprinosimo živom kulturnom sektoru u zemlji kroz još jedno uspešno partnerstvo sa međunarodnim nagradama Emmy®. Grčka je strateški vitalno tržište za našu Grupu gde smo već uložili 1,8 milijardi evra. Osim toga, na putu smo da do 2027. godine završimo naš najavljeni program od 2 milijarde, od čega je 400 miliona već uloženo. Iako smo srećni zbog naših dostignuća, nismo radosni. Svi mi u United Grupi smo izuzetno tužni zbog tragičnih događaja koji su se desili u Grčkoj. United Grupa aktivno stoji uz one kojima je pomoć potrebna. U tu svrhu, Nova je pokrenula milionski program pomoći za pogođena područja“.

United Media domaćin internacionalnog Emmy® polufinalnog žiriranja u partnerstvu sa Nova i gradom Atina 3
Foto: United Media

O organizaciji procesa žiriranja, izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić rekla je: „Izuzetna je čast organizovati žiriranje za prestižne Emmy nagrade i to što smo izabrani vidimo kao priznanje naše liderske pozicije u medijskoj industriji. Posvećeni smo tome da budemo izvrsni u onome šta radimo i to nije samo slogan, već ključ našeg uspeha.

Produkcija je jako važan deo našeg biznisa. Do sada smo kreirali 40 serija i 7 filmova koji su priznati na globalom nivou. Naš rad je prikazan na renomiranim festivalima poput onih u Kanu i Lokarnu, a naše učešće u žiriranju za Emmy nagrade svedoči o vrhunskom kvalitetu sadržaja koji konstantno proizvodimo.

Ono što nas zaista izdvaja je međunarodno priznanje koje smo dobili za naše serije i filmove. Oni nisu samo oduševili publiku u regionu, već su primećeni i na globalnom nivou. Zahvaljujući našem internacionalnom timu za prodaju, serije i filmovi koje smo proizveli su prikazani u više 50 zemalja.

Nastavićemo da ulažemo u kvalitetan sadržaj i sa nestrljenjem čekamo da sa publikom podelimo nove priče.“

United Media domaćin internacionalnog Emmy® polufinalnog žiriranja u partnerstvu sa Nova i gradom Atina 4
Foto: United Media

Nathaniel Brendel, Sr. dr Emmy® sudija Međunarodne akademije televizijske umetnosti i nauke, rekao je: „Zahvaljujemo gradu Atini, Atinskoj filmskoj kancelariji, United Media i Novoj što su bili domaćini ovog polufinalnog kruga žiriranja i okupili sve članove žirija. Ovo je krucijalni deo takmičenja za dodelu međunarodnih nagrada Emmy®“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari