Članovi Upravnog odbora Arhiva Srbije na jučerašnjoj sednici jednoglasno su doneli odluku da Ministarstvu kulture i informisanja predlože za direktora dr Miroslava Perišića.

„Uzimajući u obzir izuzetne naučne i stručne kvalitete kandidata, njegovo radno iskustvo i izuzetne organizacione sposobnosti, a posebno imajući u vidu veliku podršku koju je Programu razvoja i rada Arhiva u naredne četiri godine pružio kolektiv Arhiva Srbije, Upravni odbor Arhiva Srbije daje punu podršku dr Miroslavu Perišiću i sa izuzetnim zadovoljstvom ima čast da predloži Ministarstvu kulture i informisanja i Vladi Republike Srbije da dr Miroslava Perišića imenuje za direktora Arhiva Srbije – Ustanove kulture od nacionalnog značaja“, navodi se u njihovom saopštenju. Na konkurs za direktora Arhiva Srbije, koji je bio raspisan do 20. novembra, prijavio se samo jedan kandidat, aktuelni direktor Miroslav Perišić. On je proteklih dana zaposlenima i članovima UO predstavio svoj Predlog programa rada ove institucije u naredne četiri godine. UO je svoju odluku doneo nakon što su se u anonimnoj anketi o predlogu programa izjasnili i zaposleni.

Od 88 zaposlenih učestvovalo je njih 79. Da program kandidata dr Miroslava Perišića „zadovoljava“ izjasnilo se 52 zaposlena (66 odsto), da program „delimično zadovoljava“ izjasnilo se 4 (5 odsto), da program „ne zadovoljava“ izjasnilo se 22 (28 odsto), dok je 1 (1 odsto) listić bio nevažeći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari