Poslanici SDA Sandžaka neće da glasaju za novu Vladu Srbije 1Foto: printscreen RTS2

Narodni poslanik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj rekao je da on i njegova koleginica Selma Kučević neće glasati za novu Vladu Srbije, jer „neće biti legitimna, jer skupštinska većina koja treba da izabere Vladu nije odraz realnog političkog raspoloženja građana, već je posledica izborne krađe i izbornih manipulacija“.

On je rekao da kandidati za ministre iz manjinskih stranaka „bezuslovno ulaze u koaliciju sa većinskim strankama na štetu svog naroda i pristaju na ulogu privatnih Bošnjaka ove vlasti“.

Program buduće vlade ocenio je kao „kontinuitetpolitike koja manje brojne narode ne vidi kao ravnopravni politički subjekat, već kao objekat politike vladajuće većine“.

-Ako se ovaj ekspoze, posmatra sa aspekta problema i potreba bošnjačkog naroda i drugih građana Sandžaka, može se zaključiti da on ne predstavlja odgovor ni ne jedan od problema sa kojima se suočavaju Bošnjaci. Pored toga, predloženi program takođe zanemaruje činjenicu da su sandžačke opštine najnerazvijenije u Srbiji i sa najnižom prosečnom zaradom. U ekspozeu nema auto – puta kroz Sandžak, nema kliničkog centra u Novom Pazaru i nema nijednog razvojnog projekta, što nas dovodi do zaključka da i dalje želite da Sandžak i Bošnjaci budu obespravljeni, zapostavljeni i nerazvijeni – naglasio je Škrijelj i dodao da podrška politici secenionizma i dezintegracije BiH nisu put za građanje odnosa sa državama u regionu.

Mandatar Vučević je u svom ekspozeu pomenuo „istorijski dogovor Srba i Bošnjaka“, a poslanik Škrijelj smatra da početna tačka za to „priznanje genocida u Srebrenici od strane Srbije, ali i reševanje svih otvorenih pitanja na ravnopravnim osnovama“, pa bez toga takav istorijski događaj Bošnjacima ne treba.

-Bošnjacima u Srbiji nije dobro, za šta odgovornost snosi ova vlast i svi oni koji pristaju da zarad privilegija i zarad interesa vladajućeg režima rade na štetu sopstvenog naroda i izazivaju podjele i sukobe među Bošnjacima- zaključio je Škrijelj obrazloženje zašto njegova partija neće glasati za novu Vladu Srbije.

Za ministre u Vladi Srbije, Vučević je predložio Usamea Zukorlića, predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP), za ministra bez portfelja, a Husein Memić ostaje na funkciji ministra turizma i omladine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari