Užice: Gradski kulturni centar dobio novog direktora 1Filip Baralić/Foto: Nenad Kovačević

Filip Baralić, novi direktor Gradskog kulturnog centra Užice (GKC), ocenio je da bi ta ustanova trebalo da pokreće kulturna dešavanja u gradu i da ima i edukativnu ulogu.

Kako je naveo, najmlađa ustanova kuture se u gradu nalazi na Trgu Svetog Save u „kulturnom, obrazovnom i duhovnom jezgru grada“ i ona bi trebalo da bude „okosnica svih dešavanja“ i da bude „otvorena za sve ideje i predloge građana“.

Tokom svog prvog obraćanja sa te funkcije, on je najavio da će GKC „organizovati, promovisati i distribuirati publici likovnu, dramsku, muzičku produkciju i nastaviti sa realizacijom programa kojima se neguje naše kulturno nasleđe.

Takođe, on je najavio, edukativne, zabavne i druge sadržaje za sve generacije, ali i programe za najmlađe.

„U planu je i saradnja sa osnovnim i srednjim školama i organizacijama civilnog društva, s ciljem da se osnuje dečiji ogranak Gradskog kulturnog centra u okviru kog bi se realizovali sadržaji namenjeni deci“, najavio je direktor.

„Trudićemo se da obogatimo i unapredimo postojeće i osmislimo nove sadržaje sa velikim akcentom na edukativnim aktivnostima i razmeni mišljenja, kroz panel-diskusije i kroz podršku savremnom stvaralaštvu“, najavio je Baralić.

On je istakao da će se u narednim godinama privesti nameni prostori u zgradi GKC, poput velike sale, te da je u toku izrada plana rada te ustanove za narednu godinu.

Baralića, koji je master vajarstva i član SNS, pre nekoliko dana je skupštinska većina oko naprednjaka imenovala za direktora te ustanove, čiji osnivač je Grad, a nakon što je njegovoj prethodnici Jeleni Vasović, takođe članici SNS, istekao mandat.

Na tu dužnost je, kako se navodi u obrazloženju skupštinske odluke, imenovan nakon sprovedenog konkursa, na kome je jedino njegova prijava bila „blagovremena i potpuna“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari