Velikani domaće posleratne umetnosti u galeriji “Arte” 1

U okviru projekta Arte galerije, Kolekcionar kao kustos i selektor, do 22. novembra, ljubitelji umetnosti imaće priliku da uživaju u delima kolekcije Marjanović, na dve lokacije – Andrićev venac 12 i Kralja Milana 3

U ova dva izlagačka prostora biće predstavljen deo zbirke ovog kolekcionara, koji između ostalog čine grafike, crteži, slike i skulpture. Tako će posetioci moći da vide dela najvećih predstavnika domaće posleratne umetnosti – Nadežde Petrović, Jovana Bijelića, Milana Konjovića, Petra Lubarde, Ivana Tabakovića, Petra Omčikusa, Ljube Popovića, Radomira Reljića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Dušana Otaševića, Mrđana Bajića i brojnih drugih umetnika.
Projekat “Kolekcionar kao kustos i selektor” započet je 2009. godine sa idejom i ciljem da kroz izložbenu i izdavačku delatnost unapredi i upozna širu javnost sa stanjem na sceni savremenog umetničkog tržišta. Izlaganjem umetničkih dela iz privatnih kolekcija, izdavanjem bogato ilustrovanih publikacija, organizovanjem aukcija i digitalizacijom zbirki – poručuju iz Galerije Arte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari