Veliki popusti u Noći knjige 14. decembra 1Foto: PIxabay/ LubosHouska

Tradicionalna manifestacija Noć knjige biće održana u petak od 17 sati do ponoći u 28 gradova u Srbiji i regionu, na 57 lokacija u knjižarama Delfi i Laguna.

Regionalni karakter manifestaciji daju klubovi čitalaca u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću, rečeno je juče na konferenciji za medije. Čitaoce očekuju veliki popusti na knjige od 25 do 40 odsto.

Od naslova koji će se ekskluzivno pojaviti za Noć knjige izdvajaju se nova knjiga proslavljenog reditelja, scenariste i pisca Gorana Markovića „Beogradski trio“ u kojoj autor sa neskrivenim referencama na Darelov roman „Aleksandrijski kvartet“ ispisuje dramatičnu povest o ljubavnom trouglu koja se odvija u posleratnom Beogradu. On pritom uspeva da nam sivilo jugoslovenske svakodnevice u epohi hladnog rata prikaže očima jednog stranca, isplete uverljivu priču sa poznatim istorijskim ličnostima i tako na originalan način osvetli nemile događaje i pojedinosti iz oskudnih vremena Informbiroa.

Novi roman Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ donosi dinamičnu i uzbudljivu priču o ljudima koji su skupo platili cenu slave. U svetu gde se uspeh meri brojem rasprodatih koncerata i neprestanim obaranjem rekorda gledanosti, sasvim običan život podjednako je i luksuz i propast.

Čitaoci će moći da se druže sa omiljenim autorima, detaljan program biće objavljen na sajtu Lagune. Posebni popusti važe i za kupovinu knjiga preko interneta. Noći knjige su se priključile i biblioteke. Biblioteka grada Beograda tokom celog dana omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu. Narodna biblioteka Srbije 17, 18. i 19. decembra odobrava popust od 30 odsto na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige. Čitava mreža Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu 14. decembra odobrava popust od 60 odsto na godišnju članarinu. Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ tog dana odobrava besplatnu godišnju članarinu za 2019. godinu za prvog člana koji se tog dana prijavi. Narodna biblioteka Užice 14. decembra odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu. Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini tokom celog dana odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu. Gradska biblioteka u Novom Sadu i ove godine će učestvovati u manifestaciji Noć knjige. Odeljenje „Đura Daničić“ biće otvoreno do 22 sata, gde će Novosađani od 17 sati moći da dobiju popust na članarinu od 50 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari