Veliko interesovanje za zaštitne maske sa motivima iz kolekcije Narodnog muzeja

Potreba za umetnošću imanentna je ljudima

Ostavite komentar


  1. Llepa ideja , posle sest meseci ne izlazenja u grad , mislim na Knez Mihajlovu ulicu i okolne , pre neki dan sam otisla , morala , vukao me je taj Etnografski muzej i pravac tamo , bila su dva gopodina na ulaznim vratima , prazan muzej , lepo rekoh sebi moze sada i bez maske , rekoh gospodi mogu ja sama , ne treba da pustate nikakvu muziku , oni su bili jako nasmejani i saljivi, rekose : Gospodjo ako se pojavi neki vampir da znate da to nismo mi , rekoh ne brinite ovde sam kao u svojoj kuci . Dole sa leve strane nova postavka o Uzickim majstorima , sajdzijama sa slikama starih radnji sa onim njihovim karakteristicnim izlozima , da ima svoju radnju takav bi mi bio izlog , lepo polako odem gore , stare postavke ali jednako lepe koje oplemenjuju i uvek iznova vdite nesto sto niste primetili ranije , mnogo sam se lepo osecala kao i uvek. Juce sam lep predlog dala u tekstu o kaficima koji je napisao Kusjihas , ali nazalost nije objavljen . Izadje iz muzeja i hocu , necu , hocu, necu i prevagne necu ali smao zbog pandemije preko puta u isto lep ambijent , da ga sada ne reklamiram.

  2. Maske po idejama velikih majstora platna..boje i ideje..osvežava i vraća veru u pamet..obrazovanje ..nadam se ne samo u Beogradu.
    ..Ako je tako ..onda od. …Beograda zavisi kada će iste stići širom Srbije!!?
    Ako je Beograd rasadnik umetnosti …tim pre mora biti i rasadnik .jakih političkih poruka ..bunt protiv zarobljene države.
    Štampa i informacije imaju presudnu ulogu …ali i redakcije istih da ne odbacuju komentare ..koji kažu..
    .Ok. Redakcijo Danasa.. .ne volite moje komentare…pa ih ne objavljujete…a ja ne volim državu
    zarobljenu..u neistinu…u ne čast političku. i svaku.. drugu

  3. Volela bih da mi neko objasni kako je ispravno nositi štampane maske. Na slici deluje da su papirne, i to papir namenjen za štampu (već sadrži lepkove), a udisanje boje sigurno ima nekih štetnih efekata. To se ipak drži na ulasku u pluća i to neko vreme, a znajući naše ponašanje, sigurno se čuva i vraća stalno. Eto mog predloga, recimo da neko priupita Kona, da li se neko u KŠ raspitivao o tome. Ne kažem da sam u pravu, ali mi nekako deluje da ne bih to stavila detetu preko usta.

      1. Hm, ne znam…više sam mislila na sam materijal i boje, a ne na uklanjanje nečistoća. Kao student sam radila u štampariji koja je radila majice i morali smo da držimo maske dok radimo da ne bismo to udisali. Hvala na odgovoru u svakom slučaju.

  4. Ideja je odlicna,visestruko korisna!Samo proveriti bezbednost i to je pravi nacin da se umetnost priblizi gradjanima.

Ostavite komentar


Kultura

Šta Umetnost Misli? - Š.U.M. 10

Šta Umetnost Misli? – Š.U.M.

“Š. U. M. (Šta Umetnost Misli?) je novi program i interaktivna platforma kolektiva Šok ZaDruga kroz koje istražujemo višeslojni svet savremene vizuelne umetnosti koji nas svakodnevno iznenađuje svojim promenljivim karakterom.”, saopštili su Šok ZaDrugari povodom predstavljanja svog novog projekta i serije predavanja, koja će se održati od 10. do 31. maja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.