Venecijanski festival u redovnom terminu 1Foto: EPA-EFE/ CLAUDIO ONORATI

Venecijanski filmski festival biće održan u redovnom terminu, od 2. do 12. septembra, kako je prvobitno i planirano, izjavio je guverner regiona Veneto Luka Zaja.

Prema njegovim rečima, u toj regiji Italije, kao i u celoj zemlji, usporava se epidemija virusa kovid 19, pa će popularna Mostra biti održana po planu.

Ipak, zbog suzbijanja dalje širenja virusa, festivalu će verovatno prisustvovati manje producenata i drugih filmskih radnika, rekao je Zaja, koji je i član upravnog odbora Venecijanskog bijenala.

Održavanje filmskog festivala bilo je pod znakom pitanja, budući da je pre nekoliko dana pomereno Bijenale arhitekture, koje je ove godine trebala da počne 23. maja.

Ono je prvobitno odloženo za kraj avgusta, ali će odlukom organizatora ipak biti održano 2021. godine.

Venecijanski filmski festival, najstariji na svetu, objavio je u januaru da će predsednica glavnog žirija 77. izdanja biti američka glumica Kejt Blančet.

Nedavno su organizatori Kanskog filmskog festivala potvrdili da ove godine ove manifestacije neće biti u tradicionalnom obliku. Sem Kana, do sada su otkazani i filmski festivali u Karlovim Varima, Lokarnu, Šangaju, Sidneju, Pragu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari