Venecija

Stendalov sindrom u Veneciji 4

Stendalov sindrom u Veneciji

Jesi li videla onaj bič što udara po zidu? DŽuf, džuf, džuuuuf. – Nisam – kažem iskusnoj koleginici, koja me gestikulacijom i imitacijom zvuka pobesnelog biča čini još radoznalijom da što pre pronađem taj rad.

Zlatni lav Džuli Endrus 6

Zlatni lav Džuli Endrus

Venecijanski filmski festival dodeliće nagradu za životno delo osamdesettrogodišnjoj britanskoj glumici Džul Andrus, poznatoj po mnogim ulogama, a posebno u filmu „Mari Popins“.

Poplava oštetila baziliku u Veneciji 7

Poplava oštetila baziliku u Veneciji

Poplava koja je u ponedeljak pogodila Veneciju oštetila je baziliku Svetog Marka, a upravitelj ove najpoznatije venecijanske crkve ocenio je da zbog toga građevina ostarila za 20 godina, prenose italijanski mediji.

U Veneciji poplavljeno 70 odsto ulica i trgova 8

U Veneciji poplavljeno 70 odsto ulica i trgova

Nivo mora u Veneciji danas je iznosila 149 centimetara iznad uobičajenog nivoa, te je poplavljeno 70 odsto ulica i trgova tog grada na vodi, saopštile su gradske vlasti, prenosi RSE.

Venecija: U poplavljenom gradu 11

Venecija: U poplavljenom gradu

U Veneciji sneg prilično retko pada, ali je zato acqua alta česta pojava u zimskim mesecima. Šta je acqua alta, ili bukvalno visoka voda?

Federalizacija pre nego "raspad" Italije 12

Federalizacija pre nego "raspad" Italije

Građani dve najbogatije severne pokrajine u Italiji u nedelju su velikom većinom glasali za dobijanje veće autonomije, „dajući tako najskoriji primer moćnih centrifugalnih sila koje preoblikuju evropsku politiku“ – piše Gardijan.

Redford i Fonda ponovo zajedno na velikom platnu 14

Redford i Fonda ponovo zajedno na velikom platnu

Film „Our Souls at Night” u kome su se na velikom platnu nakon 47 godina ponovo zajedno našli Džejn Fonda i Robert Redford, prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu.

PrvaPoslednja