Venecija

Stendalov sindrom u Veneciji

Jesi li videla onaj bič što udara po zidu? DŽuf, džuf, džuuuuf. – Nisam – kažem iskusnoj koleginici, koja me gestikulacijom i imitacijom zvuka pobesnelog biča čini još radoznalijom da što pre pronađem taj rad.

Zlatni lav Džuli Endrus

Venecijanski filmski festival dodeliće nagradu za životno delo osamdesettrogodišnjoj britanskoj glumici Džul Andrus, poznatoj po mnogim ulogama, a posebno u filmu „Mari Popins“.

Poplava oštetila baziliku u Veneciji

Poplava koja je u ponedeljak pogodila Veneciju oštetila je baziliku Svetog Marka, a upravitelj ove najpoznatije venecijanske crkve ocenio je da zbog toga građevina ostarila za 20 godina, prenose italijanski mediji.

U Veneciji poplavljeno 70 odsto ulica i trgova

Nivo mora u Veneciji danas je iznosila 149 centimetara iznad uobičajenog nivoa, te je poplavljeno 70 odsto ulica i trgova tog grada na vodi, saopštile su gradske vlasti, prenosi RSE.

Venecija: U poplavljenom gradu

U Veneciji sneg prilično retko pada, ali je zato acqua alta česta pojava u zimskim mesecima. Šta je acqua alta, ili bukvalno visoka voda?

Federalizacija pre nego "raspad" Italije

Građani dve najbogatije severne pokrajine u Italiji u nedelju su velikom većinom glasali za dobijanje veće autonomije, „dajući tako najskoriji primer moćnih centrifugalnih sila koje preoblikuju evropsku politiku“ – piše Gardijan.

Redford i Fonda ponovo zajedno na velikom platnu

Film „Our Souls at Night” u kome su se na velikom platnu nakon 47 godina ponovo zajedno našli Džejn Fonda i Robert Redford, prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu.

U trci za Zlatnog lava u Veneciji 21 film

Organizatori 74. Međunarodnog filmskog festivala u Mostri saopštili su da će se 21 film takmičiti za glavnu nagradu, Zlatnog lava. Na spisku se nalaze filmovi reditelja Džordža Klunija, Giljerma del Tora, kao i triler Darena Aronofskog, javila je agencija AP.

Venecija: Simbolika i asocijacije Jana Fabra

Susret sa Venecijom posle nekoliko decenija je uzbudljiv ne samo kao podsećanje na neprolaznu lepotu grada, koji je lepši nego što je ostao u sećanju, već iz zbog 57. venecijanskog Bijenala umetnosti i pratećih izložbi raspoređenih po celom gradu.

PrvaPoslednja