"Vocek" uživo iz Metropolitena 1

Iz NJujorka nam ove subote, 11. januara, u 18:55 u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskop uživo dolazi opera „Vocek“ austrijskog kompozitora Albana Berga.

Alban Berg, iako iza sebe nije ostavio veliki opus, ostao je zapamćen kao jedan od najznačajnijih kompozitora proteklog veka, zbog specifičnog stila koji je razvijao.

NJegova dela prožimaju snažne emocije i jedinstvena struktura, koju je Berg postigao kombinovanjem romantičarske lirike i dodekafonije.

Janik Nizet-Segin diriguje novom produkcijom Vilijama Kentridža u Bergovom ekspresionističkom remek-delu „Vocek“, koje se zbog snažnih emocija i briljantnosti smatra jednom od najznačajnijih opera XX veka.

Nastala u petoj godini nakon Prvog svetskog rata, opisuje Bergovu mračnu istragu o vojnicima, zasnovanu na zlu društva.

Piter Matei debituje kao Vocek, a Elza van den Hiver kao Mari, majka njegovog deteta. U ulozi Vocekovih mučitelja našli su se Gerhard Sigel kao kapetan i Kristijan Van Horn kao doktor.

Endru Stejpls debituje na Metovoj sceni u ulozi Andresa. Kentridž, koji je ranije režirao Bergovu „Lulu“ i Šoštakovičev „Nos“ u Metropolitenu, pobrao je oduševljenje kritike na Festivalu u Salzburgu 2017. godine. Kentridževa režija je koprodukcija Metropolitena, kanadske i australijske opere i Festivala u Salzburgu.

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 1.500 dinara, dok se ulaznice za četiri ili više izvođenja u sezoni mogu kupiti po sniženoj ceni od 1.300 dinara po izvođenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari