Vremena su se promenila": Kultna scena iz Simpsona odlazi u prošlost 1Foto: Printscreen Yutube

Nakon 34 godine emitovanja i više od 750 epizoda animirane serije The Simpsons, scenaristi su odlučili da naprave jednu veliku promenu vezanu za lik Homera.

Naime, Homer koji je u seriji prikazan kao patrijarhalni otac, u jednoj od epizoda poslednje 35. sezone priznao je da su se vremena promenila i da on više neće daviti svog sina Barta, a ta scena je jedna od najčešćih situacija koja uključuje njih dvojicu.

Scene u kojima Homer galami i davi svoje najstarije dete tako što mu čvrsto stisne vrat do te mere da Bart isplazi jezik sada odlaze u prošlost, piše Index. hr.

Novo izdanje jedne od najpoznatijih animiranih serija svih vremena pokazalo je da su Simpsoni spremni da se menjaju zajedno s vremenom i društvenim okolnostima, pa tako Homer više neće biti nasilan otac.

Premda je to jedno od najprepoznatljivijih obeležja Homerove i Bartove dinamike oca i sina, često korišćena scena davljenja bila je neretko na meti kritika zbog svoje brutalnosti.

Međutim, u trećoj epizodi 35. sezone, pod nazivom McMansion & Wife, Homer izjavljuje da je promenio svoje ponašanje kada on i njegova žena Mardž posete svog novog komšiju Thayera.

Kad se Homer komšiji predstavi rukovanjem, Thayer primećuje kako je Homerov stisak čvrst.

„Vidiš, Mardž, davljenje dečaka se isplatilo. Šalim se, ja to više ne radim. Vremena su se promenila“, kaže Homer.

Epizoda je prvi put emitovana 22. oktobra , ali su gledaoci tek nekoliko dana kasnije počeli da raspravljaju o ovoj sceni.

Većina fanova oduševljeno je prihvatila promenu lika, piše Index.hr

Inače, poslednji put kada je Homer prikazan kako davi Barta bilo je u 31. sezoni, koja se emitovala tokom 2019. i 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari