Za prijatelje i ljubitelje umetnosti 1Foto: Stanislav Milojković

U prvoj Galeriji žičanih instrumenata u Zemunu, Beogradu i Srbiji, koju je u maju na Gardošu otvorio poznati gitarista Nemanja Bogunović, večeras će zaživeti nova pozorišna i muzička scena u gradu.

Otvoriće je monodrama „Naši dani“ Radoslava Milenkovića, po tekstu Radoja Domanovića.

Tri dana u nedeljno Galerija žičanih instrumenata imaće tematske večeri – četvrtkom pozorišne predstave, petkom džez i subotom koncerte klasične muzike.

Ovog petka nastupa Duo moderato, a u subotu gitarista Nikola Jelačić.

– U želji da Galerija postane mesto okupljanja umetnika i prijatelja obratio sam se za pomoć kolegama. Čast mi je da su svi odazvali i da će svojim umetničkim umećem oplemeniti ovaj prostor i pomoći da se Galerija žičanih instrumenata profiliše kao alternativna umetnička scena – kaže za Danas Nemanja Bogunović.

Tokom oktobra na pozorišnom programu su monodrame Zorana Ćosića „Pripovetke jednog kaplara“, Ivana Bekjareva „Smeh, samo smeh“, Petra Božovića „Ćeraćemo se još“, duo drama „Čovek čoveku“ sa Radom Đuričić i Vjerom Miranović.

Na koncertima petkom planirani su nastupi kvarteta Vlade Maričića, kubansko veče, gostovanje tamburaškog orkestra Ljubinka Lazića.

U okviru klasike subotom najavljen su violinista Marko Josifovski, mecosopran Nataša Rašić, Mistik čelo, gitarista Vuk Dragičević…

U planu su i izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari