Završen 49. Festival dramskih amatera sela Srbije u Malom Crniću 1Foto: Z.V.

Na jedinstvenom, 49. po redu, Festivalu dramskih amatera sela Srije, koji se svake godine održava u stiškom selu Malom Crniću, za najbolju predstavu proglašen je komad “Sve o ženama” iz Nove Pazove.

Interesovanje publike je bilo izvanredno pa su mnogi, usled primene aktuelnih epidemioloških mera, ostajali bez ulaznica.

Žiri je pratio svaki detalj na sceni i, rukovodeći se visokim kriterijumima, među šest odgledanih predstava, odlučio se za tri najbolje. Pobednik je predstava “Sve o ženama” Amaterskog pozorišta iz Nove Pazove, koja je dobila i nagradu za najbolju scenografiju i kostim. Predstava „Ah zaboga stišajte se mister Drink“, koju su izveli glumci iz Starog Sela, je na drugom mestu, dok je nagrada za treće mesto otišla u Ćupriju za predstavu „Top od trešnje“.

Nagradu za glavnu žensku ulogu dobila je Bojana Urošević, a za glavnu mušku Marko Bogdanović. Priznanje za najbolju režiju otišlo je u ruke Aleksandru Baku koji je režirao predstavu “Sve o ženama”.

Svaka predstava je ovogodišnju manifestaciju začinila na svoj način što potvrđuje i publika koja je iz sale izlazila sa osmehom i pozitivnim utiscima.

– Svaki put kada smo u večeri završetka festivala prisutni su i radost, jer smo bogatiji za nove predstave, nova prijateljstva, iskustva, ali i tuga. Ovaj 49. FEDRAS ima svojih jedinstvenosti i ostaće upamćen kako po dobrim predstavama, tako i po načinu na koji je organizovan. Oni najuporniji su imali privilegiju da odgledaju predstave, a svima onima koji su ostali van sale se izvinjavam, ali zdravlje svih nas je najbitnije, kaže Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari