Završena prva faza rekonstrukcije i izgradnje pratećih objekata u Muzeju Ponišavlja u Pirotu 1Foto: Iz arhive Muzeja Ponišavlja

Ovih dana zvanično je završena prva faza projekta rekonstrukcije i izgradnje pratećih objekata u Muzeju Ponišavlja u Pirotu.

Projekat je realizovan pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša, čiji su predstavnici obišli finalne radove i dali saglasnost za završetak prve faze projekta. Izgradnjom ovog objekta Muzej Ponišavlja je stekao uslove za proširenje trenutnih kapaciteta što će omogućiti bolje funkcionisanje Muzeja . Ovom fazom završeni su građevinski radovi na objektu koji je nesumnjivo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u kulturi u poslednjih petnaestak godina.

Više od 300 kvadratnih metara prostora omogućiće još bolji rad Muzeja. U sklopu tog prostora zaposleni u Muzeju dobiće novu galeriju, biblioteku, radionicu za konzervaciju, kancelarijski prostor…

Druga faza projekta predviđena je za sledeću godinu, a sadržaće opremanje ovog prostora kancelarijskom i drugom opremom. Na ovaj način rešiće se višedecenijski problem nedostatka prostora u Muzeju. Ovaj projekat je u potpunosti finansiran iz budžeta grada Pirota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari