Žerara Depardjea još 13 žena optužilo za seksualno uznemiravanje 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Francuski istraživački portal Mediapart izvestio je da je 13 žena optužilo glumca Žerara Depardjea za seksualno neprikladno ponašanje u periodu između 2004. i 2022. godine.

Ovaj portal objavio je izveštaj u kome se navode tvrdnje 13 žena u vezi sa nedoličnim komentarima, neželjenim fizičkim kontaktom i drugim neprikladnim ponašanjem na setovima serija i filmova.

Između ostalog, ovo uključuje Netfliksovu seriju Marseille, biografski film Dumas, kao i komediju Big House, a glumac je odbio da izjavi bilo šta ovim povodom.

Njegovi advokati tvrde kako je izveštaj zasnovan na „veoma subjektivnim procenama i/ili moralnim osudama“ i kako on kategorički odbija te tvrdnje.

Ovo ponašanje uključuje njegove interakcije sa mladim glumicama, šminkerkama i drugim filmskim radnicima, a spominje se i da je ispuštao zvukove „nalik stenjanju“.

Čini se da su drugi članovi ovih produkcija ignorisali to ponašanje i od 20 producenata ili reditelja koje je kontaktirao Mediapart, javilo se 11 od kojih su svi rekli da nisu bili svesni ovakvog Depardjeovog ponašanja.

Fabijen Onteniente, reditelj filmova Disco i Turf, u kojima je glumio Depardje, dobio je upozorenje od svog kasting direktora da pazi na njega i tvrdi da mu je javno rekao: „Ne počinji to ponovo, gotovo je! Kontroliši se!“.

Da podsetimo, glumica Šarlot Arno je 2018. optužila Depardjea da ju je dvaput silovao, ali ovaj slučaj je još uvek u procesu na francuskim sudovima.

Mnogi i dalje unajmljuju Depardjea, uprkos mnogim kontroverzama, prošle godine se pojavio u pet filmova, čak i u novoj verziji priče o detektivu Megreu.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari