Zrenjanin domaćin pozorištima Vojvodine 1

Zrenjanin i Narodno pozorište „Toša Jovanović“ spremni su da budu domaćini Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u dužem vremenskom periodu, najavljeno je danas prilikom potpisivanja ugovora o sponzorstvu sa zrenjaninskom kompanijom Gomex.

Ugovor o poslovnoj saradnji podrazumeva podršku ovogodišnjoj, 68. po redu festivalskoj manifestaciji koja se u Zrenjaninu održava od 23. do 29. aprila.

-Najstarijem pozorišnom festivalu u zemlji uspeli smo da budemo domaćini zahvaljujući gradu i sponzoru, tako da će publika imati prilike da naredne nedelje pogleda najbolje predstave vojvođanskih pozorišta – najavljuje director NP „Toša Jovanović“ Ivan Francuski.

U selekciji Gorana Ibrajtera 12 predstava našlo se na repertoaru festivala, pet komada za decu i sedam dramskih ostvarenja.

-Pomogli smo ove godine lutkarski festival koji je održan u Zrenjaninu, festivale u Smederevu i Šapcu a sada i ovaj festival. Želimo da Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine bude trajno, na duži vremenski period, u Zrenjaninu i zato ćemo ostati uz ovu manifestaciju – najavio je privrednik Goran Kovačević.

Potpisivanju ugovora o sponzorstvu prisustvovao je zrenjaninski gradonačelnik, koji je podsetio da grad izdvaja iz budžeta 8,5 odsto za kulturu i da će nastaviti da ulaže u institucije kulture i njihove programe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari