Zrenjaninske pijanistkinje zlatne u Budimpešti 1Foto: M.G.

Učenice muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, predvođene profesorkom klavira Marietom Gigić, osvojile su zlatna odličja na nedavno završenom međunarodnom pijanističkom takmičenju „Zenevarázslat“ u Budimpešti,

U konkurenciji 130 klavirskih dua, mlade pijanistkinje iz Zrenjanina su pokazala da je muziku, pre svega, potrebno osetiti, razumeti i voleti svim srcem, objašnjava profesorka Gigić.

„Klavirski duo je poseban, on neguje duh, razvija poverenje i ono što je najlepše, upravo pred tim dirkama, te četiri ruke se na jedan specifičan način spajaju i tada stvaraju jednu harmoniju kroz koju nastaju prijateljstva koja traju dugo, gotovo ceo život,“ kaže profesorka klavira u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ Marieta Gigić.

Stručni žiri od devet članova prepoznao je trud i umeće mladih takmičarki pa je nagradio zrenjaninske učenice – duo Arija Gigić i Iva Ungur osvojile su zlato u 2. kategoriji, duo Milica Petrovački i Danja Dosković, 3. kategorija, specijalna nagrada za izuzetno izvođenje u onlajn kategoriji, dok su Bojana Radosavljević i Nina Dosković osvojile zlato u 4. kategoriji.

„Nastavljamo vredno da radimo, da učimo, razvijamo se svi skupa, da stvaramo i negujemo našu harmoniju i magiju, a rezultati, kao što vidimo, ne izostaju verujem da će tako biti i u budućnosti. To je ono što nam niko ne može oduzeti, pa čak ni mobilni telefoni i kompjuteri,“ poručuje profesorka Marieta Gigić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari