Andrej Vučić: U ulozi mlađeg brata 1(arhiva) Foto: STARSPORT

„Zameraju što se moj brat dan pre izbora u mesnom odboru u trećem redu potpuno skromno slikao sa drugim ljudima. Čovek je kriv što je kao član Glavnog odbora stranke“, objasnio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvo svog brata Andreja Vučića u jednom od mesnih odbora, uoči izbora za mesne zajednice u Novom Sadu.

I nije se brat predsednika slučajno i prvi put obreo na nekom mestu pred izbore, u ovom slučaju u Novom Sadu.

Bilo ga je svuda uoči nekih izbora.

Nekad je odlazio samo kao običan član SNS, nekad kao član Izvršnog odbora, a ponekad kao brat koji podržava svog brata Aleksandra.

Spekulisalo se čak i da je on neformalni šef izbornog štaba SNS, a dilemu koja je zapravo Andrejeva uloga pre par godina pokušao je da otkloni naprednjak Vladimir Đukanović.

Objasnio je da je brat predsednika samo neko ko voli SNS i ko kao svaki aktivan član učestvuje u kampanji, obilazi članstvo i motiviše članove.

Na koji način Andrej motiviše naprednjake pre nekoliko godina za Radio Slobodnu Evropu objasnio je Saša Radulović, lider Dosta je bilo. „Andrej Vučić, kada ulazi, recimo, u selo Kljajićevo kod Sombora, ide akcija podele paketa, ne bi li dobili glasove na izborima. To znaju svi iz tog sela, samo policije ni za leka…“, tvrdio je Radulović.

Ocena predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića bila je da „Andrej sa najuticajnije funkcije – Vučićevog brata – kadruje po celoj Srbiji“.

Lider Dveri Boško Obradović išao je čak dotle da je tvrdio da je predsednikov brat zapravo „glavni mozak mafijaškog sistema“.

U javnosti je on uvek bio samo „brat Aleksandra Vučića“ sa kojim se čuje i po deset puta dnevno i tu se svaka dalja priča završavala.

Za njega se prvi put čulo kada su ga na gej paradi prebili žandarmi.

Ni tada se nije javno oglašavao, kao ni kasnije kada mu je „ukraden identitet“, i kada su usledile optužbe da iza „fantomske firme za pranje novca Asomakum“ stoji upravo on.

Nije se oglašavao javno ni kada je dovođen u vezu sa vlasnikom Jovanjice.

Za odbranu njegovog lika i dela uvek je bio zadužen njegov dve godine stariji brat Aleksandar.

Andrej je, prema pisanju nekih tabolida, dovođen u vezu sa raznim navijačkim grupama, a ono što se zasigurno zna je da je kratko vreme bio član predsedništva KK Crvena zvezda.

Igrao je košarku za IMT, Radnički, Mladost, a imao je karijeru i na Kipru i u Grčkoj.

U zvaničnoj biografiji stoji da je završio državni ekonomski fakultet ocenom devet i da je zaposlen u Zavodu za izradu novčanica.

Oženjen je, otac dvoje dece, a portal koji se bavi istraživanjem kriminala i korupcije „Krik“ piše da je vlasnik četvorosobnog stana od 108 kvadrata.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Andrej Vučić: U ulozi mlađeg brata”

  1. Andrej se igra i kontroliše stvranu, kriminalnu upravu Srbije. Igračka je već ispadala iz ruku u nekoliko navrata, takva igrarija nikada se dobrim ne završava jer dobrog ishoda nema.

  2. Deco, velike se tu pare vrte, … pa ko da odoli da se malo zaigra ???

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.