Dankan Lorens: Ne samo muzičar 1Dankan Lorens Foto: EPA-EFE ABIR SULTAN

Madridski Pais piše da je Madonino pojavljivanje organizatore koštalo 900 hiljada evra. Izraelski javni servis KAN spektakl je stajao 25 miliona evra, a lokalna štampa navodi da su ukupni troškovi održavanja muzičke Šarade koštali oko 40 miliona evra.

Karte za finalno veče dostigle su cenu od 500 evra, pa su organizatori morali da da stopiraju njihovu prodaju zbog mogućih neregularnosti. Deset hiljada fanova koliko ih je bilo u Tel Avivu s oduševljenjem je pozdravilo pobedu predstavnika Holandije Dankana Lorensa koji je zahvaljujući glasovima gledalaca dobio 492 poena za pesmu „Arcade“, a prošlogodišnja pobednica Neta Barzilaj predala mu je „Kristalni mikrofon“.

„Moja karijera uglavnom se odvijala iza scene, pisao sam pesme za druge izvođače i pokušavao da pronađem sopstveni zvuk. Lepo je kad izađeš pod svetlosti pozornice i ispričaš svoju priču, kazao je Lorens koji je dodao da muzička kultura kao predmet uopšte nije postojala u njegovoj osnovnoj i srednjoj školi i da je morao da se dovija da je uči jer ga je oduvek privlačila.

Rođen kao Dankan de Mor, 1994, pod umetničkim imenom Dankan Lorens nastupa od 2017. kada diplomira na Rok akademiji u holandskom mestu Tilburgu, svirao je u nekoliko bendova, a i nastupao je u petom izdanju holandskog izdanja muzičkog šoua „The Voice“. Na jednoj od evrovizijskih konferencija za medije deklarisao se kao biseksualac. „Nisam ja samo umetnik, ja sam osoba. Biseksualac sam, muzičar i borim se za ono do čega mi je stalo. Ponosan sam na to što sam dobio priliku da pokažem ko sam“, rekao je Lorens.