Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Njegovo svedočenje u postupku koji se vodi zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije značajno je iz ugla Tužilaštva za organizovani kriminal koje tereti bivše pripadnike Državne bezbednosti da su 1999. godine organizovali i izvršili ubistvo novinara i vlasnika listova „Evropljanin“ i „Dnevni telegraf“.

Na taj način je Milenković još jednom „pomogao“ tužilaštvu, pošto je prethodno, u statusu svedoka saradnika, značajno doprineo da pripadnici „zemunskog klana“ i Jedinice za specijalne operacije budu osuđeni za ubistvo premijera Đinđića i brojne druge zločine.

Milenković se prvi put u javnosti pojavio 21. februara 2003. godine, kada je uhapšen zbog toga što je kamionom kod hale Limes pokušao da preseče kolonu vozila u kojoj se nalazio premijer Đinđić. Sudar je izbegnut zahvaljujući Đinđićevom vozaču. Milenković je tom prilikom priveden, a istražni sudija mu je odredio pritvor od osam dana dok policija ne rasvetli okolnosti događaja. Međutim, Bagzi je iz pritvora izašao dva dana nakon hapšenja pošto mu je vanraspravno veće Četvrtog opštinskog suda ukinulo pritvor uz obrazloženje da nema zakonskog osnova za dalje zadržavanje. Kada je 12. marta na ulazu u Vladu Srbije ubijen Zoran Đinđić, Milenkoviću se gubi trag.

Pre ubistva premijera, Milenković je policiji bio poznat kao pripadnik surčinskog kriminalnog klana i čovek od poverenja LJubiše Buhe Čumeta. NJih dvojica su zajedno sa ostalim članovima ove grupe u policijskoj raciji uhapšeni 1998. godine, kada su osuđeni na uslovne kazne. Kada je u jeku sukoba između „zemunskog“ i „surčinskog“ klana Milenković okrenuo leđa svoj bivšem šefu, Buha je tvrdio da su ga ucenili Legija i Dušan Spasojević.

Dejan Milenković Bagzi rođen je u Zemunu 20. aprila 1970. godine. Uhapšen je u centru Soluna u julu 2004. godine kada je izlazio iz telefonske govornice. Sa sobom je nosio, prema rečima solunskog šefa policije, torbu sa „mnogo većom sumom od one koja je potrebna za ličnu potrošnju“. Izručen je Srbiji u februaru 2005. godine. Oženjen je Jasnom. Imaju troje dece.