Kori Gauf : Čudo od deteta 1Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Kori je najpre postala najmlađa učesnica kvalifikacija za grend slem turnir, potom je bila najmlađa na glavnom žrebu, a sada je već svetski mediji predstavljaju kao čudo od deteta koje se plasiralo u drugo kolo najelitnijeg teniskog turnira.

Za Kori je detinjstvo, odnosno uobičajeno odrastanje u kome bi živela u jednom mestu gde bi išla u školu, završeno već sa 11 godina kada je Patrik Muratoglu, trener Venus Vilijams, ustanovio da ima talenat za tenis. Usledio je odlazak na čuvenu „New Generation“ (NJu DŽenerejšen) tenisku akademiju gde je o njenom razvoju počeo da brine trener za teniske talente Žerard Loglo. Roditelji su je ispisali iz škole i unajmili privatne profesore, a već sa 12 godina počela je da putuje po svetu i učestvuje na juniorskim turnirima.

Najveći uspeh u juniorskim kategorijama ostvarila je sa 14 godina kada je osvojila Rolan Garos. Kako je sve više razvijala svoj talenat tako su u njenom životu počele da se pojavljuju i velike kompanije. Roditelji su prošle godine potpisali u njeno ime prvi višemilionski sponzorski ugovor sa proizvođačem sportske opreme „New Generation“ (NJu DŽenrejšn) čije sada patike mora da nosi na svakom turniru na kom se pojavi.

Kada je napunila 15 godina postala je po američkim zakonima stariji maloletnik, te je lično stavila potpis na svoj drugi milionski ugovor, ovaj put sa kompanijom Barila, za koju će ove godine snimiti reklamu zajedno sa Rodžerom Federerom. Stručnjaci predviđaju da će pre 17. godine ući u završnicu nekog grend slem turnira, a da će pre 20. sigurno osvojiti neki.

Kori Koko Gauf je rođena 13. marta 2004. godine u Delrej Biču na Floridi (SAD). Otac joj je košarkaški trener na Florida univerzitetu, a majka je bivša atletičarka. Tvrdi da su joj sportski uzori uvek bile sestre Vilijams, da joj je omiljeni crtani lik Sunđer Bob, a da najviše voli da sluša pesme DŽastina Bibera i Rijane. Teniski reket je prvi put uzela u ruke sa sedam godina, kada ga je dobila od oca na poklon za rođendan. Za američku televiziju ESPN izjavila je da još uvek nije poljubila nijednog dečka.