Foto: Facebook / Miloš Biković

Prethodno je objasnio da snima u nekom ruskom selu u nedođiji i da zbog radnih obaveza ne može da podeli radost kod kuće, a kako je čitav performans sa sve kolom zabeležen u videu i prikazan publici u Nišu, ona je glumčevu kreaciju pozdravila gromkim aplauzom.

Film koji je Bikoviću doneo nagradu je „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića, koji je po broju osvojenih priznanja čini se veoma uspešan, a za ovo ostvarenje se još priča da je naslednik Dragojevićevih „Rana“. Milošu je „Vetar“ očito jako prijao jer je u svojim intervjuima često obazrivo govorio o sličnostima sa likovima koje igra da mu ne bi davali tipske, to jest, ljubavne uloge. „Imam sličnih osobina sa Tirketom u privatnom životu ali ne bih voleo da ih ističem i definišem u javnosti. Ne želim da moje uloge budu samo ljubavne, neću da budem glumac jedne fioke – kazao je više puta Biković. U Južnom vetru igra negativca, a osim toga ovaj film mu je važan jer govori o njegovoj generaciji. Stvarnost u kojoj su oni tokom devedesetih odrastali je dakako bila tmurna, ali imajući u vidu vrtoglavo uspinjanje posebno mladih glumaca i glumica kojoj pripada i Biković potvrđuje da kriza ovde doprinosi kreativnosti.

Bikoviću ali i mnogim mladim glumcima je vrata uspeha otvorio Dragan Bjelogrlić s njegovim gigantskim projektima „Montevideo“, ali lepolikog i talentovanog glumca su brzo počeli da traže i drugi veliki autori poput Nikite Mihalkova koji ga je angažovao da igra u njegovom filmu Sunčanica. Sa svojih trideset Miloš je postao prava zvezda, prati ga ogromna popularnost, a stigao je i da učestvuje u humanitarnim akcijama, da deli kadar s holivudskom zvezdom Antoniom Banderasom, da se pored glume bavi pravljenjem filmova, snimanjem reklama i spotova. Biković je igrao u mnogobrojnim projektima, a među najznačajnijim u zemlji su Montevideo, Bog te video! za koju je dobio nagradu Car Konstantin, Šešir profesora Koste Vujića, Kad ljubav zakasni, Montevideo, vidimo se, Bićemo prvaci sveta, Bezdušni 2. Kao glumac se razvijao u serijama Stižu dolari, Vratiće se rode. Bela lađa, Ravna gora, a u pozorištu u predstavama Kad su cvetale tikve, Moj sin malo sporije hoda, Zbogom SFRJ.

Miloš Biković je rođen 13. januara 1988 u Beogradu, a roditelji su mu se razveli još dok je bio beba. NJegov stariji brat Mihailo je iguman u manastiru Jovanja. Miloš je bio u vezi sa glumicom Brankicom Sebastijanović i Agasjom Tarasovom, što su pojedini mediji pomno pratili.