Misi Eliot: Sirovo i iskreno 1Foto: FoNet/ AP

Eliot je dobila priznanje za svoju kreativnost na MTV muzičkim i video nagradama na preksinoćnoj ceremoniji u centru Prudenšal u Njujorku.

„Radila sam vredno dve decenije i nikad nisam mislila da ću stajati ovde i primati ovu nagradu“, poručila je Eliot tom prilikom, a preneli Beta i AP.

Četrdesetosmogodišnja pevačica je posvetila svoju nagradu plesačkoj zajednici i rekla da su njene muzičke video inspiracije Dženet Džekson, Madona, Piter Gebrijel i Basta Rajms. Ona je takođe odala počast pokojnoj R&B ikoni Aliji, sa kojom je bila bliska i sarađivala.

Multimedijalna izvođačica izgradila je izvanrednu karijeru uprkos problemima sa kojima se susretala u ranom dobu. Melissa Arnette Elliott, poznatija pod nazivom Missy „Misdemeanor“ Elliott, rođena je 1. jula 1971. i bivša je članica poznatog R&B benda Sista i kolektiva Swing Mob. Rasla je nažalost u nasilnom okruženju. Godinama ju je zlostavljao stariji rođak, a otac je maltretirao i majku i nju.

U 14. godini beži od njega sa majkom i danas tek povremeno razgovaraju jer ona još uvek ne može da mu oprosti sve što se dešavalo. Bilo je planova da se po njenoj životnoj priči snimi film, ali Misi još uvek dorađuje scenario „jer ne želi da je pogrešno shvate“. „Želim da budem sirova i iskrena kao što je i moj život bio prema meni.“

Kružile su i glasine o njenom seksualnom opredeljenju, nakon rada sa Tweet na pesmi „Oops (Oh My)“. Eliot je na to odgovorila: „Kad ljudi vide koliko sam jaka, a nema muškarca oko mene, zaključuju: Pa šta ona radi? Ali, meni ne treba muškarac da me usreći. Ja prvo samu sebe moram učiniti srećnom.“

Želi da osnuje porodicu, ali ima strah od porođaja. Mnogo je učinila na humanitarnom planu, posebno na poljima blisko vezanim za njenu tragičnu prošlost. U svojoj šou emisiji The Road to Stardom predložila je osnivanje javnog servisa za pomoć žrtvama nasilja.

Piše i producira i za druge izvođače samostalno ili sa svojim producentom i prijateljem iz detinjstva Timbalandom. Uspešno je sarađivala sa mnogi poznatim muzičarima: Eminemom, Kristinom Agilerom, Vitni Hjuston, Marajom Keri, Bijonse, Dženet Džekson, Madonom i drugima.