Nina Nešković: Gde nalazi zabavu u Beogradu i bez kog rituala ne može 1Foto: Nebojša Babić

Nina Nešković, mlada glumica koja igra u novoj predstavi Narodnog pozorišta „Rat i mir“ i koju publika voli i pamti po serijama „Čudne ljubavi“, „Državni službenik“ i „Kalkanski krugovi“, za naš dodatak priča o slobodnom vremenu, muzici i preporučuje čitaocima Danasa serije i filmove koje treba pogledati.

Snimanja tokom leta

Trudim se da svaki slobodan trenutak provedem u prirodi. Imam probe i pripreme za snimanja koja me očekuju tokom leta, zbog čega sam veoma srećna, ali i sprečena da šuma bude češće moj izbor gde bih provodila slobodno vreme. Zabavu nalazim na reci u Beogradu, vozeći kajak.

Rat i mir

S obzirom na to da je skoro bila premijera predstave „Rat i mir“ u Narodnom pozorištu, a koju rado preporučujem da se odgleda, vratila sam se tom neprevaziđenom klasiku. Zanimljivo mi je i to kako drugačije razumemo knjige u odnosu na godine i zrelost. Trenutno čitam „LJubav, mržnja i reparacija“ Melani Klajn i DŽoan Rivijer.

Nina Nešković: Gde nalazi zabavu u Beogradu i bez kog rituala ne može 2

Idealan septembarski dan

Taj idealan dan bi sigurno bio jedan dan u septembru kada je umereno toplo, a počeo bi veoma rano treningom na plaži. Bio bi ispunjen druženjem sa dragim ljudima i pravljenjem večere za njih, a završio bi se dosta kasno uz muziku i veselje. Najviše volim da okupljam ljude, to me čini istinski srećnom pa bih i taj idealan slobodan dan na taj način iskoristila.

Testo i dobra vina

Obožavam da jedem i skoro sve kuhinje volim, ali sam ozbiljno navučena na testo. Od pića najčešće naručujem ceđene sokove, ali isto tako volim dobra vina. Splav „Barakuda“ na Ušću je mesto odakle polazim kad vozim kajak i kom se rado vraćam na porciju vrhunske ribe.

Trening svakog drugog dana

Trening je postao moj ritual bez kog ne mogu, makar svakog drugog dana. Dan započinjem nasmejana i zadovoljna jer tada imam osećaj da sam već nešto dobro uradila, a obaveze nisu ni počele. Učim da cenim svaki trenutak i da budem prisutna – ne samo fizički, makar to bila brza kafa sa porodicom ili prijateljima.

Mesta pamtim po ljudima

Nemam omiljenu destinaciju za letovanje jer mesta pamtim po ljudima i iskustvima koje sam odatle ponela. Svakako više volim tropske, tople krajeve. Od svih sportova najmanje volim one zimske, iako sam odskoro „provozala“ bord.

Nina Nešković: Gde nalazi zabavu u Beogradu i bez kog rituala ne može 3
Foto: Nebojša Babić

Dark i Euforija

Jedna od mojih omiljenih serija je „Twin Peaks“ i rado joj se vraćam. Ono što sam relativno skoro gledala, a da nisam mogla da prestanem jesu serije „Dark“ i „Euforija“. I najveća preporuka za serije „Fleabag“ i „Crashing“. Od filmova – to je svakako film „Youth“. Iako je on davno izašao, preporučila bih svakome ko nije imao prilike da odgleda.

Bubnjevi i Dragoljub Đuričić

Ja zaista imam faze kad slušam potpuno različitu muziku, pa u skladu sa tim sve zavisi od raspoloženja i povoda. Jedni od omiljenih su mi „Thievery corporation“ – njih mogu uvek da slušam. Žao mi je što ne sviram nijedan instrument, ali sam za potrebe jedne predstave učila da sviram bubnjeve sa Dragoljubom Đuričićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.