Vlasnik je holding kompanije PPF group, koja je, što je zanimljivo, ali ne i neobično za zemlje bivšeg istočnog bloka, registrovana u Holandiji i kao takva je kupila i Telenorov biznis u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Vrednost kompanija, odnosno imovine kojom upravlja ova kompanija procenjuje se na 35 milijardi evra.

Kelner je nakon završenih studija na Ekonomskom fakultetu u Pragu počeo da radi u kompaniji koja se bavila prodajom fotokopir aparata i kancelarijskim materijalom. I onda nakon pada Berlinskog zida u celoj Istočnoj Evropi dolazi do talasa privatizacija, a u Češkoj je to urađeno tzv. vaučerskom privatizacijom. Kelner 1991. godine osniva investicioni fond PPF (Prvi privatizacioni fond) sa Milanom Vinklerom i državnom fabrikom stakla Sklo junion. Nakon početnih uspeha u kupovini akcija državnih preduzeća na berzi Kelner kreće u agresivnu kampanju privlačenja investitora. Uskoro njegov fond postaje akcionar u više od 200 čeških preduzeća, a imovina fonda dostiže vrednost od pet milijardi čeških kruna.

Međutim, potez koji ih je lansirao u vrh je kupovina 31,5 odsto akcija najveće češke osiguravajuće kuće Češka Pojistivna 2000. godine od državne banke IPB za 2,85 milijardi kruna. Ova transakcija se završila plaćanjem penala od strane IPB-a Kelnerovom fondu od čak 1,6 milijardi kruna. Vremenom je PPF kupio i ostatak akcija i postao vlasnik 95 odsto ovog osiguranja. Sa italijanskim osiguranjem Đenerali je 2007. godine osnovao zajedničku firmu PPF Đenerali koja je upravljala osiguranjima u Centralnoj Evropi, između ostalog i kompanijom u Srbiji, a Kelner je ušao u upravni odbor Đeneralija. Italijanska kuća je 2015. godine isplatila Kelnerov udeo u kompaniji sa 2,5 milijarde evra. Takođe, Kelner je vremenom preuzeo PPF grupu i isplatio ostale ortake tako da je danas vlasnik 98,92 odsto PPF.

Njegov savet su tražili premijeri i predsednici Češke. Tako je prošle godine prema pisanju čeških medija predsednik Miloš Zeman pre puta u Kinu, Rusiju i SAD pozvao Kelnera na razgovor „o ekonomskim odnosima Češke sa ovim zemljama“. Kelnerov PPF se iz posete Kini vratio sa unosnim poslom sa JT finansijskom grupom. PPF se danas bavi finansijama, nekretninama i telekomunikacijama.

Oženjen je i iz drugog braka ima četvoro dece.