U kompaniji Novosti je 20 godina, na raznim uredničkim pozicijama od crne hronike do dopisničke mreže, o čemu kaže: „Novosti su imale razne faze i zbog toga često plaćale visoku cenu. Posebno kad su bez rezerve previše išle uz vladajući režim. No, nekako su preživele i zadržale tu notu takozvanih narodnih novina gde se zahvaljujući nekada dobroj i razvijenoj dopisničkoj mreži moglo pročitati ono što u drugim novinama nije.“

Škoro je rođen u Beogradu 1963. u porodici profesorke srpskog jezika i novinara Politike Ekspres, koji se nije obradovao njegovom izboru životnog poziva. Naime, Momčilo Škoro je zbog serije tekstova o zlatiborskim vikendicama ondašnjih komunističkih vlastodržaca došao u sukob sa Dražom Markovićem. Posebno formirana komisija Centralnog komiteta, između ostalog, „pronašla“ je i nepostojećeg strica – četnika poginulog na Neretvi. Srđan Škoro kaže da to nije bilo vreme interneta, te da je njegov otac umro zaboravljen i prilično razočaran, ali da bi sada svakako bio ponosan na podršku kolega.

Krajem devedesetih Škoro je diplomirao i magistrirao istoriju, a novinarstvom je počeo da se bavi još osamdesetih u tadašnjim Omladinskim novinama, Zum reporteru, NON-u… U toj generaciji bili su još Slaviša Lekić, Miroslav Kos i drugi, a sem u Novostima, radio je u Politici, u izdanjima na engleskom jeziku, na radiju, u Ekspresu. Najviše je upamćen kao glavni urednik Revije B92, a dobitnik je i dve godišnje nagrade TV Novosti – kao najbolji novinar 1996. i 1997.

Zbog teksta „Srbija u Evropi 2020“, objavljenog 1999, suspendovan je, a njegov nadležni urednik smenjen. Član je UNS-a i oženjen Sanjom, građevinskom inženjerkom. „Nisam ništa napismeno dobio. Takav je naš kolektivni ugovor da dobijete samo rešenje u kome stoji razrešenje i novo nameštenje, bez obrazloženja. Imate rok od 7 dana da ga prihvatite ili ostajete bez posla. Ja nemam nameru da idem iz Novosti. Ovo što se desilo mi ne daje za pravo da se povučem i odem već da ostanem u novinama i nastavim da se borim da Novosti budu novine u kojima ljudi različitih mišljenja mogu zajedno da rade“, kaže Škoro.