Radoslav Milojičić Kena: Entuzijastični osnivač Srpske levice 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nekadašnji predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić Kena izabran je za predsednika stranke Srpska levica.

Tvrdi da ima velike planove za stranku, izlazak na aprilske izbore i podizanje ozbiljne političke organizacije koja ne postoji unutar cele opozicije.

„Mi to znamo da radimo operativno i pokušaćemo da damo doprinos rušenju režima“, navodi Radojičić, ne krijući početnički entuzijazam.

Sa previše entuzijazma ušao je i u DS 2002.

Imao je tada samo 18 godina, ali je zahvaljujući specijalnim vezama sa Draganom Šutanovcem, nekadašnjiim predsednikom Demokratske stranke, dogurao i do predsednika IO DS.

Deo stranke ga, čini se, nikada nije prihvatio i potvrdio njegovu sposobnost i volju da uči i napreduje od posla konobara do republičkog poslanika.

Tokom jedne od stranačkih kampanja, bar prema pisanju tabloida, Milojičić se sukobio sa Zoranom Lutovcem, novim predsednikom DS. Milojičić mu je rekao da nema nikakve šanse da bude izabran jer ga niko ne zna, na šta mu je Lutovac uzvratio: „Tvoj je problem što te svi znaju.“

Milojičić se kandidovao i za potpredsednika DS, i kako se u stranci šuškalo, činio je sve ne bi li bio izglasan, pa je navodno i uplaćivao članarine u svom matičnom odboru u Smederevskoj Palanci.

Dogodilo se tako da je po broju članarina Palanka, prema nekim tvrdnjama, imala više demokrata nego što je osvojila glasova na poslednjim izborima.

Potpredsednik nije postao i to je bio njegov definitivni poraz u DS.

Na silaznoj putanji našao se najpre kada je isključen iz Viber grupe demokrata, da bi 2020. bio isključen iz DS i to zbog „pokušaja preotimanja stranke i nedoličnog ponašanja“.

„Ne priznajem „nakaradne odluke smešnog Đilasovog poltrončića“, rekao je tad Milojičić, aludirajući na predsednika DS Zorana Lutovca i odluku IO o isključenju.

Od 2008. do 2012. bio je potpredsednik opštine Smederevska Palanka, a predsednik od 2012. do 2016.

Vodio je opštinu koja godinama nije imala leti vodu, jedno vreme ni struju i uličnu rasvetu, koja je bila poplavljena 2014.

Nemogućnost da žitelji Palanke žive normalno objašnjavana je malom količinom novca koju opština dobija iz budžeta.

Za sebe je tvrdio da je „veoma uspešno obavljao funkciju pomoćnika predsednika opštine, da je dugogodišnji sportista i sportski radnik i najmlađi predsednik opštine u Srbiji“.

Naprednjaci mu na teret stavljaju mnoge afere.

Spočitava mu se da je u kafani opštinskim novcem plaćao ogromne cehove za pivo i kafu.

Na račun mu se stavljaju i malverzacije oko preuzimanja Doma Vojske u Palanci od Ministarstva odbrane, kao i ogromni dugovi. Rođen je 1984. Po zanimanju strukovni ekonomista. Govori engleski, oženjen je i ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.