Zoran Alimpić Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su u ponedeljak, tajnim glasanjem, Zorana Alimpića za predsednika gradskog parlamenta a time, po slovu zakona, i za v.d. gradonačelnika glavnog grada. Njega je predložila koalicija: DS, DSS i G17 plus kako bi se nastavio program rada koji je započeo pokojni gradonačelnik glavnog grada Nenad Bogdanović. Predlagači su za Alimpića rekli da je “ čovek koji ima dosta iskustva u tom radu, jer je do sada bio na funkciji zamenika predsednika gradskog parlamenta“ ali i da „ima

izuzetne organizacione sposobnosti koje će mu pomoći da u narednih šest meseci, do lokalnih izbora, a time i izbora novog gradonačelnika, obavlja ovu funkciju na najbolji mogući način“.
Zoran Alimpić rođen je 20. oktobra 1965. u Pančevu. Od 1968. živi u Beogradu, gde je završio osnovnu, srednju arhitektonsko-tehničku školu i Šumarski fakultet. Po zanimanju je diplomirani inženjer šumarstva, smer za vodoprivredu erozionih područja. Trenutno pohađa dvogodišnje postdiplomske studije na smeru evropske integracije, javna politika i uprava na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u Beogradu.
Tri i po godine je radio privatno u građevinarstvu, imao je građevinsko-zanatsku radnju, koju je zatvorio 1990. godine, kada se zaposlio u Stambenoj zadruzi „Univerzitet“, gde je radio šest i po godina, do februara 1997.
Član je Demokratske stranke od 1991. Bio je predsednik opštinskog odbora DS na Čukarici (od 1994. do 1996), od 2004. do 2006. bio je predsednik Gradskog odbora DS Beograda i član Predsedništva DS. Za potpredsednika Gradskog odbora DS Beograda izabran je 1998. i bio je na toj funkciji do 2000. Na istu funkciju ponovo je izabran 2006. godine.
Alimpić je bio odbornik u Skupštini opštine Čukarica, tri mandata, od 1992. do 2004. godine, a od 1996. je i odbornik u Skupštini grada Beograda. Dva puta je biran za predsednika SO Čukarica, i na toj funkciji je bio od 1997. do 2004. godine.
Od jula 2004. do 2007. bio je poslanik u Skupštini Srbije. Odbornik je u Beogradskom parlamentu i zamenik predsednika Skupštine grada Beograda od 2004. do oktobra 2007. godine. Član je Saveta Šumarskog fakulteta u Beogradu.
Oženjen je. Supruga Ljiljana je učiteljica. Majstor je karatea, predsednik karate kluba „Čukarica“.