Amsterdam

Defile brodova na LGBT festivalu u Amsterdamu 1

Defile brodova na LGBT festivalu u Amsterdamu

Desetine hiljada posmatrača pratilo je danas na obalama jednog od glavnih kanala u istorijskoj četvrti Amsterdama defile dekorisanih brodova koji je organizovan kao deo devetodnevnog Prajd festivala.

Vodeni top korišćen ispred Ajaksovog stadiona 3

Vodeni top korišćen ispred Ajaksovog stadiona

Policija u Amsterdamu saopštila je da je pre utakmice Ajaksa i Juventusa u Ligi šampiona upotrebila vodeni top da bi „ugasila baklje i sprečila nebezbedne situacije“.

Vukovi se vratili u Holandiju 4

Vukovi se vratili u Holandiju

Nakon 140 godina Holandija ima prvog stanovnika među populacijom vukova, navode ekolozi. Vukovi su pre vek i po istrebljeni iz mnogih evropskih zemalja.

Uspeh populista u Holandiji 5

Uspeh populista u Holandiji

Obraćajući se pristalicama lider partije Tjeri Bode je žestoko kritikovao Ruteovu imigracionu politiku.

"Wongar" - priča o starosedeocima Australije 7

„Wongar“ – priča o starosedeocima Australije

Dokumentarni film Andrijane Stojković „Wongar“ imaće 17. novembra (18:45) u legendarnom amsterdamskom bioskopu Tuschinski međunarodnu premijeru u takmičarskom programu najznačajnijeg i najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu, koji se po 31. put održava od 14. do 25. novembra u Amsterdamu.

Holandija: Ruski državljani proterani zbog špijunaže 8

Holandija: Ruski državljani proterani zbog špijunaže

Holandija je proterala četvoricu ruskih državljana optužujući ih da su pokušali da upadnu u kompjuterski sistem međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) sa sedištem u Hagu, piše danas Frankfurter algemajne cajtung.

Zahtev Rusiji da pregovara 9

Zahtev Rusiji da pregovara

Australija i Holandija su saopštile da Rusiju smatraju odgovornom za obaranje putničkog aviona malezijske aviokompanije 2014. godine sa 298 putnika i članova posade.

Za pad malezijskog aviona "krivi Rusi" 10

Za pad malezijskog aviona „krivi Rusi“

– Tim holandskih istražitelja je saopštio da ima čvrste dokaze da je avion „boing 777“ malezijske aviokompanije pre četiri godine iznad istočne Ukrajine srušila raketa koja je ispaljena iz raketnog sistema ruske vojske.

Sve više sajber špijunaže 12

Sve više sajber špijunaže

Holandska obaveštajna služba tvrdi da je sve više slučajeva sajber špijunaže koje razne zemlje koriste radi geopolitičke koristi, javio je AP pozivajući se na godišnji izveštaj Generalne obaveštajne i bezbednosne službe Holandije.

Ostavka holandskog ministra zbog laži 13

Ostavka holandskog ministra zbog laži

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra podneo je ostavku, dan posle priznanja da je lagao o svom prisustvu na skupu kome je ruski predsednik Vladimir Putin bio domaćin pre više od deset godina.

Novi telefoto zum AF-P NIKKOR 70–300 mm ED VR 15

Novi telefoto zum AF-P NIKKOR 70–300 mm ED VR

Kompanija Nikon pruža sportskim fotografima i onima koji fotografišu životinjski svet i prizore sa putovanja mogućnost da naprave bolje snimke iz ruke telefoto objektivom uz novi AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR, piše u saopštenju za medije.

PrvaPoslednja