Amsterdam

Johan Krojf: Totalni fudbaler i buntovnik 3

Johan Krojf: Totalni fudbaler i buntovnik

Postoji jedna prava reč pred kojom sve druge gube bitku u opisu traga fudbalske revolucije koju je ostavio. Jedan je od onih koji je definisao najvažniju sporednu stvar na svetu u jednoj posebnoj emociji koju svi osećaju pri pomisli na njegov trk. Ta reč je remek-delo, a njegovo ime je Johan Krojf.

EMA danas donosi procenu bezbednosti vakcine AstraZeneka 8

EMA danas donosi procenu bezbednosti vakcine AstraZeneka

Evropska agencija za lekove (EMA) danas bi trebalo da donese procenu bezbednosti upotrebe vakcine AstraZeneka protiv covida-19, pošto je više zemalja privremeno obustavilo njeno korišćenje zbog straha od nuspojava.

EMA preispituje AstraZeneku 9

EMA preispituje AstraZeneku

Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je danas da će u četvrtak održati „vanredni sastanak“ nakon što je više zemalja obustavilo upotrebu vakcine AstraZeneka zbog bojazni posle inidenata koji se dovode u vezu sa zgrušavanjem krvi.

Holandija: Izbori u doba korone 10

Holandija: Izbori u doba korone

U ponedeljak 15. marta otvaraju se prva glasačka mesta u Holandiji, a izbori će trajati tri dana, zaključno sa sredom 17. marta. Prema poslednjim anketama, politička scena u Holandiji ostaće gotovo nepromenjena: najveća stranka je desna liberalna stranka premijera Marka Rutea, a na drugom mestu i dalje se nalazi ekstremna desničarska stranka Gerta Vildersa.

Vlada na staklenim nogama zbog dečjeg dodatka 15

Vlada na staklenim nogama zbog dečjeg dodatka

Holandska vlada će danas doneti odluku da li će podneti ostavku zbog skandala u kojem su poreski zvaničnici optužili više hiljada roditelja za prevaru, zbog čega je veliki broj porodica ušao u dugove, pošto su dobile naredbu da vrate dečji dodatak.

PrvaPoslednja