Amsterdam

„Wongar“ – priča o starosedeocima Australije

Dokumentarni film Andrijane Stojković „Wongar“ imaće 17. novembra (18:45) u legendarnom amsterdamskom bioskopu Tuschinski međunarodnu premijeru u takmičarskom programu najznačajnijeg i najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu, koji se po 31. put održava od 14. do 25. novembra u Amsterdamu.

Holandija: Ruski državljani proterani zbog špijunaže

Holandija je proterala četvoricu ruskih državljana optužujući ih da su pokušali da upadnu u kompjuterski sistem međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) sa sedištem u Hagu, piše danas Frankfurter algemajne cajtung.

Zahtev Rusiji da pregovara

Australija i Holandija su saopštile da Rusiju smatraju odgovornom za obaranje putničkog aviona malezijske aviokompanije 2014. godine sa 298 putnika i članova posade.

Za pad malezijskog aviona „krivi Rusi“

– Tim holandskih istražitelja je saopštio da ima čvrste dokaze da je avion „boing 777“ malezijske aviokompanije pre četiri godine iznad istočne Ukrajine srušila raketa koja je ispaljena iz raketnog sistema ruske vojske.

Sve više sajber špijunaže

Holandska obaveštajna služba tvrdi da je sve više slučajeva sajber špijunaže koje razne zemlje koriste radi geopolitičke koristi, javio je AP pozivajući se na godišnji izveštaj Generalne obaveštajne i bezbednosne službe Holandije.

Ostavka holandskog ministra zbog laži

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra podneo je ostavku, dan posle priznanja da je lagao o svom prisustvu na skupu kome je ruski predsednik Vladimir Putin bio domaćin pre više od deset godina.

Novi telefoto zum AF-P NIKKOR 70–300 mm ED VR

Kompanija Nikon pruža sportskim fotografima i onima koji fotografišu životinjski svet i prizore sa putovanja mogućnost da naprave bolje snimke iz ruke telefoto objektivom uz novi AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR, piše u saopštenju za medije.

Vraćene ukradene slike Van Goga

Dve slike Vinsenta Van Goga vraćene su danas u muzej slavnog holandskog slikara u Amsterdamu, iz kojeg su ukradene pre više od 14 godina.

Uhapšen pripadnik Vildersovog obezbeđenja

Holandski bezbednosni zvaničnik koji je trebalo da štiti političara Gerta Vildersa, čija je politika uperena protiv muslimana, uhapšen je pod sumnjom da je odao informaciju o njegovoj lokaciji marokanskoj kriminalnoj bandi.

Pravo iz kamere na društvene mreže

Nikon predstavlja D3400, D-SLR fotoaparat DX formata koji omogućava izuzetno jednostavno fotografisanje kvalitetnih slika – i njihovo trenutno deljenje.

Nikonov stomilioniti objektiv

Kompanija Nikon saopštila je prošle sedmice da je ukupna proizvodnja Nikkor objektiva* za Nikon fotoaparate sa izmenljivim objektivima, dostigla 100 miliona primeraka u junu 2016.

"Nije porudžbina za picu" najbolji

Nikon je prošle sedmice proglasio pobednike Evropskog filmskog festivala u saradnji sa nezavisnom filmskom organizacijom Raindance i režiserom i dobitnikom Oskara Asifom Kapadijom. Film „Not A Pizza Order“ (Nije porudžbina za picu) režiserke Sesil Rago iz Francuske dobio je glavnu nagradu. Sesil osvaja opremu za snimanje filmova Nikon D810 i jednonedeljno putovanje sa svim plaćenim troškovima na Kanski filmski festival u maju 2016. godine u cilju poslovnog povezivanja.

Nema planova za isključenje Grčke iz Šengena

Nema planova za isključenje Grčke iz Šengena

Za sada nema planova o isključenju Grčke iz Šengena zbog nekontrolisanog priliva migranata u EU, saopštila je juče portparolka Evropske komisije Nataša Berto, pošto su se pojavili navodi da se jedan deo ministara unutrašnjih poslova zemalja EU zalagao za realizaciju takve inicijative.

PrvaPoslednja