Bagdad

Bagdad posle više od decenije osvanuo pod snegom 3

Bagdad posle više od decenije osvanuo pod snegom

Glavni grad Iraka Bagdad osvanuo je danas pod snegom koji nije viđen više od jedne decenije, što su stanovnici odmah iskoristili da slikanje selfija a deca za pravljenje grudvi u parkovima.

Tramp reskira ogroman rat 9

Tramp reskira ogroman rat

Komandant elitne jedinice Kuds iranske Revolucionarne garde, general Kasem Solejmani, ubijen je u vazdušnom napadu na aerodrom u Bagdadu, koji je naredio predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp, a ovaj događaj izazvao je širom sveta zabrinutost zbog opasnosti od eskalacije sukoba u regionu.

Al Kaida na steroidima 10

Al Kaida na steroidima

Dve godine pošto je Islamska država (ID) izgubila poslednja uporišta u Iraku, sve je više nagoveštaja da se ta grupa ponovo organizuje u zemlji.

Irački premijer podnosi ostavku 11

Irački premijer podnosi ostavku

Irački premijer Adel Abdul Mahdi najavio je danas da podnosi ostavku parlamentu dan nakon što su iračke snage bezbednosti ubile više od 40 demonstranata.

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba 12

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba

Najnoviji talas protesta u Iraku, u južnom gradu Nasiriji, imao je tragičan epilog – 27 osoba je ubijeno, od toga 23 kada su bezbednosne snage otvorile vatru i bacale suzavac i dimne bombe kako bi „raščistili“ dva mosta koja su blokirali demonstranti.

U Bagdadu stradala četiri demonstranta 15

U Bagdadu stradala četiri demonstranta

Iračke snage bezbednosti danas su u Bagdadu ubile četiri demonstranta čime je nastavljena represija nad učesnicima protesta uprkos političkim i diplomatskim pritiscima da se okonča jedna od najozbiljnijih kriza u Iraku od smene Sadama Huseina.

PrvaPoslednja