Bagdad

Irački premijer podnosi ostavku 1

Irački premijer podnosi ostavku

Irački premijer Adel Abdul Mahdi najavio je danas da podnosi ostavku parlamentu dan nakon što su iračke snage bezbednosti ubile više od 40 demonstranata.

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba 2

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba

Najnoviji talas protesta u Iraku, u južnom gradu Nasiriji, imao je tragičan epilog – 27 osoba je ubijeno, od toga 23 kada su bezbednosne snage otvorile vatru i bacale suzavac i dimne bombe kako bi „raščistili“ dva mosta koja su blokirali demonstranti.

U Bagdadu stradala četiri demonstranta 5

U Bagdadu stradala četiri demonstranta

Iračke snage bezbednosti danas su u Bagdadu ubile četiri demonstranta čime je nastavljena represija nad učesnicima protesta uprkos političkim i diplomatskim pritiscima da se okonča jedna od najozbiljnijih kriza u Iraku od smene Sadama Huseina.

AI: Irak koristi teške patrone suzavca srpskog i bugarskog porekla 7

AI: Irak koristi teške patrone suzavca srpskog i bugarskog porekla

Pet demonstranata je poginulo u Bagdadu pogodjeno gde u glavu teškim patronama suzavca tokom protesta, „što je nevidjeno“ – saopštila je medjunarodna organizacija za ljudska prava Amnesti internešenal (Amnesty International – AI) i dodala da su te patrone, srpskog i bugarskog porekla, deset puta teže od uobičajenih.

Narod traži promenu političkog sistema 10

Narod traži promenu političkog sistema

Situacija u Iraku juče je bila znatno mirnija u odnosu na prethodne dane kada je u okršajima između demonstranata i bezbednosnih snaga ubijeno više od 100 osoba dok je ranjeno više od 6.000, imajući u vidu da je vlada u Bagdadu počela pregovore s demonstrantima koji traže ostavku premijera Adela Abdul-Mehdija…

Vlada Iraka priznala prekomernu silu 11

Vlada Iraka priznala prekomernu silu

Sukobi između demonstranata i pripadnika snaga reda u Bagdadu koji traju već nekoliko dana intenzivirani su u noći između nedelje i ponedeljka.

Krvavi dani u Iraku - zašto narod protestuje? 12

Krvavi dani u Iraku – zašto narod protestuje?

Broj mrtvih prevalio je stotinu nakon pet dana protesta protiv vlasti u Iraku. Od utorka hiljade ljudi izlaze na ulice više gradova Iraka protestujući protiv korupcije, nezaposlenosti i lošeg snabdevanja strujom i vodom, piše Dojče vele.

Na antivladinim protestima u Iraku 42 poginula 13

Na antivladinim protestima u Iraku 42 poginula

Još devet osoba poginulo je na antivladinim protestima u Iraku, čime je broj stradalih na ovonedeljnim demonstracijama širom te zemlje porastao na 42, saopštile su vlasti.

PrvaPoslednja