Bagdad

Raketni napad na ambasadu SAD u Bagdadu 1

Raketni napad na ambasadu SAD u Bagdadu

Rakete su ispaljene večeras u pravcu jako obezbeđene Zelen zone u Bagdadu gde se nalazi ambasada SAD čime je prekinuto primirje od više od mesec dana koje su proglasile proiranske frakcije u Iraku, rekao je za Frans pres bezbednosni izvor iz te zone gde se nalazi ambasada.

Bagdad posle više od decenije osvanuo pod snegom 5

Bagdad posle više od decenije osvanuo pod snegom

Glavni grad Iraka Bagdad osvanuo je danas pod snegom koji nije viđen više od jedne decenije, što su stanovnici odmah iskoristili da slikanje selfija a deca za pravljenje grudvi u parkovima.

Tramp reskira ogroman rat 11

Tramp reskira ogroman rat

Komandant elitne jedinice Kuds iranske Revolucionarne garde, general Kasem Solejmani, ubijen je u vazdušnom napadu na aerodrom u Bagdadu, koji je naredio predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp, a ovaj događaj izazvao je širom sveta zabrinutost zbog opasnosti od eskalacije sukoba u regionu.

Al Kaida na steroidima 12

Al Kaida na steroidima

Dve godine pošto je Islamska država (ID) izgubila poslednja uporišta u Iraku, sve je više nagoveštaja da se ta grupa ponovo organizuje u zemlji.

Irački premijer podnosi ostavku 13

Irački premijer podnosi ostavku

Irački premijer Adel Abdul Mahdi najavio je danas da podnosi ostavku parlamentu dan nakon što su iračke snage bezbednosti ubile više od 40 demonstranata.

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba 14

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba

Najnoviji talas protesta u Iraku, u južnom gradu Nasiriji, imao je tragičan epilog – 27 osoba je ubijeno, od toga 23 kada su bezbednosne snage otvorile vatru i bacale suzavac i dimne bombe kako bi „raščistili“ dva mosta koja su blokirali demonstranti.

PrvaPoslednja