Beograd/Priština

Kancelarija za KiM: Kurti ultimatumima objavio kraj dijalogu 1

Kancelarija za KiM: Kurti ultimatumima objavio kraj dijalogu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je premijer Kosova Aljbin Kurti izjavom da dijalog Beograda i Prištine mora biti zasnovan „na četiri ultimatuma Srbiji“, objavio kraj dijalogu i poništio sve ono što je za pregovaračkim stolom dogovoreno u Briselu za poslednjih osam godina.

Izbori na Kosovu: Pobeda Pokreta Samoopredeljenje 5

Izbori na Kosovu: Pobeda Pokreta Samoopredeljenje

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim u nedelju na Kosovu pobedio je Pokret Samoopredeljenje, koji je osvojio 48,17 odsto glasova na osnovu 99,88 obrađenih glasova, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK), prenosi Kossev.

Rasimu Ljajiću zabranjen ulaz na Kosovo 8

Rasimu Ljajiću zabranjen ulaz na Kosovo

Predsedniku Socijaldemokratske partije Srbije Rasimu Ljajiću prištinske institucije nisu dozvolile da pređe administrativni punkt Jarinje na putu za Kosovsku Mitrovicu, u koju je krenuo kako bi prisustvovao obeležavanju godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, javio je danas RTS.

Janjić: Odlazak Tačija u Hag znači vanredne izbore na Kosovu 10

Janjić: Odlazak Tačija u Hag znači vanredne izbore na Kosovu

Nakon ostavke Hašima Tačija na funkciju predsednika Kosova, zbog podizanja optužnice za ratne zločine od strane Specijalnog tužilaštva u Hagu, izvesno je da će na Kosovu biti vanrednih parlamentarnih izbora, kao i da će doći do odlaganja nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, procenio je danas predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Lajčak: Strane moraju same da govore o obećanjima koje su dale SAD 11

Lajčak: Strane moraju same da govore o obećanjima koje su dale SAD

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak je uoči današnje posete Kosovu izjavio da su sve države članice EU pažljivo pratile potpisivanje dokumenata predsednika Srbije i kosovskog premijera u prisustvu predsednika SAD u Beloj kući u Vašingtonu.

Stanković: Nema razmene teritorija 13

Stanković: Nema razmene teritorija

Preševo, Bujanovac i Medveđa su bili, jesu i ostaju sastavni delovi Srbije, i o tome nema razgovora, a kamoli pregovora sa bilo kim, imajući u vidu stavove naše države, međunarodne zajednice, pa i najviših državnika iz Tirane, ako to ima neki značaj, izjavio je predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

Tači pozdravio poziv za susret u Beloj kući 14

Tači pozdravio poziv za susret u Beloj kući

Predsednik Kosova Hašim Tači pozdravio je danas poziv izaslanika predsednika Sjedinjenih Američkih Država Ričarda Grenela za sastanak lidera Kosova i Srbije u Beloj kući.

PrvaPoslednja