Bern

Mali Švajcarci mogu da posećuju babe i dede 2

Mali Švajcarci mogu da posećuju babe i dede

Sada je bezbedno da deca mlađa od 10 godina grle svoje bake i deke, saopštila je švajcarske vlada u najnovijoj reviziji saveta za mere protiv epidemije virusa korona.

"Tektonski pomak" u švajcarskoj politici 4

„Tektonski pomak“ u švajcarskoj politici

Zelene stranke ostvarile su istorijski rezultat na izborima u Švajcarskoj, što označava znatan pomak u vladajućoj strukturi ove zemlje u kojoj se političke promene uglavnom dešavaju veoma sporo.

Rohani na evropskoj turneji 7

Rohani na evropskoj turneji

Iranski predsednik Hasan Rohani danas je započeo posetu Švajcarskoj i Austriji, dok traje neizvesnost oko nuklearnog sporazuma s velikim silama koji evropske zemlje i dalje podržavaju uprkos izlasku SAD.

Švajcarska: 100 miliona franaka za Srbiju 8

Švajcarska: 100 miliona franaka za Srbiju

Švajcarska je za podršku Srbiji od 2018. do 2021. godine opredelila 100 miliona franaka, a sredstva će najvećim delom biti usmerena na ekonomski razvoj i povećanje zapošljavanja, saopšteno je danas na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenada Popovića i švajcarskog ministra privrede Johana Šnajder-Amana.

U Švajcarskoj nude novac da nasele selo 10

U Švajcarskoj nude novac da nasele selo

Stanovnici švajcarskog sela Albinena, u kantonu Valai, za deset dana će odlučiti o novoj politici kojom će strancima spremnim da dođu živeti bar deset godina u selo ponuditi novac, oko 70.000 švajcarskih franaka za četveročlanu porodicu.

Bez istrage protiv Romana Polanskog 11

Bez istrage protiv Romana Polanskog

Švajcarski javni tužilac saopštio je da neće otvarati istragu protiv poznatog režisera Romana Polanskog zbog optužbe da je pre 45 godina silovao jednu Nemicu.

Partizan odigrao nerešeno protiv Jang bojsa (VIDEO) 12

Partizan odigrao nerešeno protiv Jang bojsa (VIDEO)

U prvom kolu B grupe Lige Evrope fudbaleri Partizana igrali su večeras u Bernu protiv Jang bojsa nerešeno 1:1 (1:1), a za uspešan start prvaka Srbije najzaslužniji je bio golman Vladimir Stojković, koji je u nekoliko navrata sprečio domaće
fudbalere da postignu pogodak iz stopostotnih šansi.

Zabranjena registracija "kajena" 13

Zabranjena registracija "kajena"

Švajcarska je saopštila da ubuduće neće biti moguća registracija Poršeovog luksuznog SUV-a „kajen“ sa dizel motorom, navodeći kao razlog negativne odjeke u javnosti zbog skandala sa emisijom gasova koji je potresao nemačku automobilsku industriju, javlja Rojtersa a prenosi N1.

Kazna za nošenje burki u Švajcarskoj  i do 10.000 franaka 14

Kazna za nošenje burki u Švajcarskoj i do 10.000 franaka

Donji dom Parlamenta Švajcarske danas je većinom glasova usvojio predlog vladajuće Demokratske unije centra o zabrani nošenja burki, a zabrana će stupiti na snagu ako je usvoji i Savet kantona, Gornji dom parlamenta.

Švajcarci odobrili prisluškivanje 15

Švajcarci odobrili prisluškivanje

Građani Švajcarske su na referendumu dvotrećinskom većinom podržali zakon o prisluškivanju i nadzoru elektronske pošte koji je predložila Vlada.

PrvaPoslednja