Bern

Mali Švajcarci mogu da posećuju babe i dede 6

Mali Švajcarci mogu da posećuju babe i dede

Sada je bezbedno da deca mlađa od 10 godina grle svoje bake i deke, saopštila je švajcarske vlada u najnovijoj reviziji saveta za mere protiv epidemije virusa korona.

"Tektonski pomak" u švajcarskoj politici 8

„Tektonski pomak“ u švajcarskoj politici

Zelene stranke ostvarile su istorijski rezultat na izborima u Švajcarskoj, što označava znatan pomak u vladajućoj strukturi ove zemlje u kojoj se političke promene uglavnom dešavaju veoma sporo.

Rohani na evropskoj turneji 11

Rohani na evropskoj turneji

Iranski predsednik Hasan Rohani danas je započeo posetu Švajcarskoj i Austriji, dok traje neizvesnost oko nuklearnog sporazuma s velikim silama koji evropske zemlje i dalje podržavaju uprkos izlasku SAD.

Švajcarska: 100 miliona franaka za Srbiju 12

Švajcarska: 100 miliona franaka za Srbiju

Švajcarska je za podršku Srbiji od 2018. do 2021. godine opredelila 100 miliona franaka, a sredstva će najvećim delom biti usmerena na ekonomski razvoj i povećanje zapošljavanja, saopšteno je danas na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenada Popovića i švajcarskog ministra privrede Johana Šnajder-Amana.

U Švajcarskoj nude novac da nasele selo 14

U Švajcarskoj nude novac da nasele selo

Stanovnici švajcarskog sela Albinena, u kantonu Valai, za deset dana će odlučiti o novoj politici kojom će strancima spremnim da dođu živeti bar deset godina u selo ponuditi novac, oko 70.000 švajcarskih franaka za četveročlanu porodicu.

Bez istrage protiv Romana Polanskog 15

Bez istrage protiv Romana Polanskog

Švajcarski javni tužilac saopštio je da neće otvarati istragu protiv poznatog režisera Romana Polanskog zbog optužbe da je pre 45 godina silovao jednu Nemicu.

PrvaPoslednja