Bon

Nemački virusolog dr Hendrik Štrik: Ne podležite masovnoj histeriji 1

Nemački virusolog dr Hendrik Štrik: Ne podležite masovnoj histeriji

Direktor Instituta za virusologiju Univerziteta u Bonu i jedan od najpoznatijih nemačkih virusologa dr Hendrik Štrik oštro se protivi ponovnom uvođenju karantina u drugom talasu korona virusa, uputivši savet svim državama koje su krenule u smeru ponovnog uvođenja karantina: „Smirite se, ne podležite sveopštoj masovnoj histeriji“, rekao je ovaj doktor u intervjuu za britanski Telegraph, a prenose evropski elektronski mediji.

DW: Da li će Berlin žaliti za Grenelom? 2

DW: Da li će Berlin žaliti za Grenelom?

Budući američki ambasador u Nemačkoj već sada zabrinjava Berlin prenosi danas Dojče vele pisanje nemačkih medija koji opširno citiraju kontroverzne izjave iz ranijih godina i na različite teme Daglasa Mekgregora, pukovnika u penziji koga je Bela kuća nominovala za naslednika Ričarda Grenela. 

DW: EU treba da suspenduje pregovore sa Srbijom dok je Vučić na vlasti 5

DW: EU treba da suspenduje pregovore sa Srbijom dok je Vučić na vlasti

Srbija nije demokratija i pregovore o njenom članstvu u EU treba suspendovati sve dok je na vlasti Aleksandar Vučić, koji na vlasti opstaje pomoću metoda svog mentora Slobodana Miloševića – brutalno guši opoziciju i kontroliše medije i pravosuđe, piše Dojče vele (Deutsche Welle-DW).

Juratović: Kada će se narod osvestiti? 6

Juratović: Kada će se narod osvestiti?

Njihovi žiro-računi su debeli, imaju vile i biznise u senci, zašto bi oni hteli u Evropsku uniju, govori o vladajućim elitama na Balkanu poslanik nemačkih socijaldemokrata Josip Juratović i ističe da građani stalno biraju politike koje više od 25 godina održavaju takvo stanje i kaže da „ne zna kada će se jedanput taj narod osvestiti“.

Dojče vele: Merkel i Pens - dva sveta 9

Dojče vele: Merkel i Pens – dva sveta

Nemačka kancelarka Angela Merkel je žestoko kritikovala politiku američke administracije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, a potpredsednik SAD Majk Pens joj nije ostao dužan, ocenjuje Dojče vele.

DW: Zemljotres će zaljuljati i Angelu Merkel 10

DW: Zemljotres će zaljuljati i Angelu Merkel

„Debakl“, „fijasko“, „katastrofa“ – tim rečima komentatori nemačke štampe opisuju pad Hrišćansko-socijalne unije na ispod 35 odsto glasova na nedeljnim izborima u Bavarskoj. Evo prvih analiza nemačkih komentatora.

Nesloga u Vladi Nemačke zbog izbegličke politike 11

Nesloga u Vladi Nemačke zbog izbegličke politike

Nemačka kancelarka Angela Merkel i ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer nisu se saglasili oko izbegličke politike što bi moglo da dovede do situacije u kojoj na svojoj funkciji može ostati samo jedno od njih dvoje.

Dojče Vele slavi 65. rođendan 12

Dojče Vele slavi 65. rođendan

U vreme kada je osnovan Dojče vele, nemački javni servis za inostranstvo, vladao je Hladni rat. Danas su mnogi izazovi iz prošlosti ponovo aktuelni. DW slavi 65. rođendan – s osvrtom na prošlost i pogledom u budućnost.

Meraklijsko priznavanje rata 13

Meraklijsko priznavanje rata

Nemačka štampa komentariše događaje u Siriji i oko nje, posebno tvitove predsednika SAD Donalda Trampa – u kojem trenutno vidi veću opasnost po svetski mir nego u ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, prenosi Dojče vele.

Afrin umire-zapad ćuti 14

Afrin umire-zapad ćuti

„Erdoganova fatalna politika jača Islamsku državu koja je, zahvaljujući saradnji sa Kurdima, bila skoro pobeđena“, piše nemačka štampa o kataklizmičnoj situaciji u Afrinu na severu Sirije uz naglasak da zapad i Nemačka samo ćute, prenosi na sajtu Dojče vele (DW).

Dojče vele: Moskva i London kao loš špijunski film 15

Dojče vele: Moskva i London kao loš špijunski film

-Velika Britanija barata indicijama, jakim indicijama – ali ne ključnim dokazima, piše nemačka štampa o pokušaju ubistva bivšeg ruskog špijuna zbog čega je London je uveo prve sankcije Moskvi, a ima i podršku Sjedinjenih Država, piše Dojče vele (DW).

PrvaPoslednja