Budva

Sea Dance festival u Buljaricama od 30. avgusta

Momčilo i ekipa stižu na ovogodišnji peti jubilarni Sea Dance festivalu u subotu, 1. septembra, da u horu sa fanovima zapevaju neke od najvećih hitova koji su ih smestili u sam vrh rok scene, kao i neke od numera sa aktuelnog albuma „U sali lom“.

Živim svoj lični feminizam

Nekrunisana kraljica splitskog festivala „Pričigin“, Tanja Mravak, koja se poslednjih godina smatra za jednu od najzanimljivijih pripovedačica na regionalnoj književnoj sceni, predstavila je na Trgu pjesnika u Budvi svoju novu zbirku kratkih priča „Naša žena“, objavljenu krajem 2017. u izdanju kuće Hena com.

Žene u savremenom društvu su još uvek građanke drugog reda

Svi koji poznaju helenski Euripidov mit o Medeji i njenom mužu Jasonu uvek se ‘kače’ na to ubistvo dece, ali Medeja je jedini lik u istoriji kazališta koji ja znam koji u radnjama jednako stupa u konflikt kao muškarac, i čini ono što čine i muškarci.

Trg pjesnika počinje sa Radoslavom Petkovićem

Književni program ovogodišnjeg Grada Teatra počinje večeras na Trgu pjesnika, sa početkom u 21 čas, kada će biti održano književno veče Radoslava Petkovića, jednog od najznačajnijih savremenih pisaca srpske književnosti.

Od Najdžela Kenedija i Frljića do Pištala

Pod metaforičnim naslovom „Kad se pojavi Mjesec…“, preuzetim iz „Krvave svadbe“ Federika Garsije Lorke, na sceni Terase između crkava večeras će svečano biti otvoren 32. međunarodni festival Grad teatar Budva.

Šutanovac: Najbolja vojna saradnja sa SAD do 2012.

Bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je na konferenciji o bezbednosti u organizaciji Atlantskog saveta u Crnoj Gori da se Srbija nalazi na repu regiona u ekonomskom i bezbednosnom smislu.

Palmer: SAD želi Balkan kao deo snažne Evrope

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izjavio je da Amerika ne može da se vrati na Balkan, jer ga nikada nije ni napustila.

Tači: Kosovo će imati vojsku

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Budvi da će Kosovo formirati svoju vojsku i da Srbija neće imati pravo veta na tu odluku, a iskazao je i očekivanje da će biti uspostavljena puna normalizacija odnosa sa Srbijom, prenela je Anadolija.

Muzička fešta pod maskama u Starom gradu

Turistička organizacija opštine Budva, uz podršku nevladinih organizacija i lokalne samouprave, pripremila je za sve goste Budvanske rivijere raznovrstan program tokom prve sedmice maja, piše u saopštenju za medije.

Batler: Prevaranti povezuju MMR i autizam

Roditelji izlažu decu velikom riziku ukoliko ih ne vakcinišu, rekao je ekspert za program imunizacije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Rob Batler, navodeći da prevaranti povezuju MMR vakcinu s autizmom.

Ćutanje kamena

Izložba „Ćutanje kamena“ Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, koju čine dela nekih od najznačajnijih vajara 20. veka, biće svečano otvorena večeras od 21 sat u Crkvi Santa Marija i trajaće do 1. septembra, najavljeno je iz festivala „Grad teatar“.

PrvaPoslednja