Budva

U Opštini Budva ponovo incidenti oko preuzimanja vlasti 2

U Opštini Budva ponovo incidenti oko preuzimanja vlasti

U Budvi je danas ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbedjenja u SO Budva i ušli u zgradu Opštine.

Hotel Beograd u Bečićima na raspolaganju Budvi za potrebe karantina 3

Hotel Beograd u Bečićima na raspolaganju Budvi za potrebe karantina

Na zahtev predsednika Opštine Budva Marka Carevića koji je podržala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i ambasador Vladimir Božović predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hotel Ministarstva unutrašnjih poslova Beograd u Bečićima stavi na raspolaganje opštini Budva za potrebe karantina zbog korona virusa, saopšteno je iz opštine Budva.

Predsednik Budve Marko Carević nastavlja sa doniranjem svoje plate 4

Predsednik Budve Marko Carević nastavlja sa doniranjem svoje plate

Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević nastavio je sa darivanjem svoje predsedničke plate porodicama koji žive u teškim materijalnim uslovima pa je svoju trinaestu platu po redu danas poklonio petočlanoj porodici Maslak iz Budve koja  ima i jedno bolesno dijete, saopšteno je iz kabineta perdsednika Opštine Budva.

Zaplivajte sa nama u novu 2020: Vidimo se u Budvi! 5

Zaplivajte sa nama u novu 2020: Vidimo se u Budvi!

Budva, najatraktivnija ljetnja crnogorska turistička destinacija poslednje dvije decenije u regionu je prepoznata i kao najznačajnije mjesto okupljanja tokom novogodišnjih praznika.

Etno večeri u Budvi 6

Etno večeri u Budvi

Turistička organizacija Budve i tokom avgusta i septembra nastavlja sa manifestacijom„Etno večeri“ u Budvi i Petrovcu, nastupima muzičkih grupa “Castel Nuovo“i KC “Stara Budva“ i ženskae vokalne grupe „Harmonija“.

Pozorište se voli i u svetu bez milosti, nade... 7

Pozorište se voli i u svetu bez milosti, nade…

Festival Grad teatar Budva, koji će svečano biti otvoren večeras velikim koncertom Big Benda RTS kao omaž legendarnom jugoslovenskom i evropskom džez umetniku Nikoli Mimu Mitroviću, dobio je ove godine izuzetno priznanje – prvi put u svojoj 33-godišnjoj istoriji ima oznaku EFFE (Europe for festivals – Festivals for Europa).

Sea Dance festival u Buljaricama od 30. avgusta 13

Sea Dance festival u Buljaricama od 30. avgusta

Momčilo i ekipa stižu na ovogodišnji peti jubilarni Sea Dance festivalu u subotu, 1. septembra, da u horu sa fanovima zapevaju neke od najvećih hitova koji su ih smestili u sam vrh rok scene, kao i neke od numera sa aktuelnog albuma „U sali lom“.

Živim svoj lični feminizam 14

Živim svoj lični feminizam

Nekrunisana kraljica splitskog festivala „Pričigin“, Tanja Mravak, koja se poslednjih godina smatra za jednu od najzanimljivijih pripovedačica na regionalnoj književnoj sceni, predstavila je na Trgu pjesnika u Budvi svoju novu zbirku kratkih priča „Naša žena“, objavljenu krajem 2017. u izdanju kuće Hena com.

PrvaPoslednja