Budva

Etno večeri u Budvi

Turistička organizacija Budve i tokom avgusta i septembra nastavlja sa manifestacijom„Etno večeri“ u Budvi i Petrovcu, nastupima muzičkih grupa “Castel Nuovo“i KC “Stara Budva“ i ženskae vokalne grupe „Harmonija“.

Pozorište se voli i u svetu bez milosti, nade…

Festival Grad teatar Budva, koji će svečano biti otvoren večeras velikim koncertom Big Benda RTS kao omaž legendarnom jugoslovenskom i evropskom džez umetniku Nikoli Mimu Mitroviću, dobio je ove godine izuzetno priznanje – prvi put u svojoj 33-godišnjoj istoriji ima oznaku EFFE (Europe for festivals – Festivals for Europa).

Sea Dance festival u Buljaricama od 30. avgusta

Momčilo i ekipa stižu na ovogodišnji peti jubilarni Sea Dance festivalu u subotu, 1. septembra, da u horu sa fanovima zapevaju neke od najvećih hitova koji su ih smestili u sam vrh rok scene, kao i neke od numera sa aktuelnog albuma „U sali lom“.

Živim svoj lični feminizam

Nekrunisana kraljica splitskog festivala „Pričigin“, Tanja Mravak, koja se poslednjih godina smatra za jednu od najzanimljivijih pripovedačica na regionalnoj književnoj sceni, predstavila je na Trgu pjesnika u Budvi svoju novu zbirku kratkih priča „Naša žena“, objavljenu krajem 2017. u izdanju kuće Hena com.

Žene u savremenom društvu su još uvek građanke drugog reda

Svi koji poznaju helenski Euripidov mit o Medeji i njenom mužu Jasonu uvek se ‘kače’ na to ubistvo dece, ali Medeja je jedini lik u istoriji kazališta koji ja znam koji u radnjama jednako stupa u konflikt kao muškarac, i čini ono što čine i muškarci.

Trg pjesnika počinje sa Radoslavom Petkovićem

Književni program ovogodišnjeg Grada Teatra počinje večeras na Trgu pjesnika, sa početkom u 21 čas, kada će biti održano književno veče Radoslava Petkovića, jednog od najznačajnijih savremenih pisaca srpske književnosti.

Od Najdžela Kenedija i Frljića do Pištala

Pod metaforičnim naslovom „Kad se pojavi Mjesec…“, preuzetim iz „Krvave svadbe“ Federika Garsije Lorke, na sceni Terase između crkava večeras će svečano biti otvoren 32. međunarodni festival Grad teatar Budva.

Šutanovac: Najbolja vojna saradnja sa SAD do 2012.

Bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je na konferenciji o bezbednosti u organizaciji Atlantskog saveta u Crnoj Gori da se Srbija nalazi na repu regiona u ekonomskom i bezbednosnom smislu.

PrvaPoslednja