Damask

Erdogan: Turci prave „sigurnu zonu“ u Siriji

Predesednik Turske Redžep Taip Erdogan poručio je, posle razgovora sa američkim šefom države Donaldom Trampom, da će turske trupe u saradnji sa saveznicima na severu Sirije uspostaviti sigurnu zonu široku 20 milja, javlja AP.

Raketni napad u blizini Damaska

Sirijski državni mediji prenose da protivvazdušna odbrana te zemlje odbija raketni napad u blizini Damaska.

Vašington ne želi da ruši Asada

Predsednici Irana, Rusije i Turske održali su juče samit koji bi mogao da odredi sudbinu sirijskog poslednjeg uporišta pobunjenika – Idliba. Sve je više onih koji strahuju da bi u slučaju da dođe do najavljene žestoke ofanzive u Idlibu mogla da izbije humanitarna katastrofa.

U Siriji bilo 63.000 vojnika

Rusija je za rat u Siriji angažovala više od 63.000 vojnika, koji su u tu zemlju stigli nakon poziva predsednika države Bašara Al Asada, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

I Kina se meša u rat u Siriji

Izjava kineskog ambasadora u Siriji Ći Ćianđina da će kineska vojska možda direktno pomoći sirijskim jedinicama u predstojećoj velikoj ofanzivi na severozapadnu provinciju Idlib pod kontrolom džihadističkih pobunjenika, privukla je značajnu pažnju znalaca i analitičara na Bliskom istoku.

KCNA: Asad želi da se sastane s Kim Džong Unom

Predsednik Sirije Bašar Asad zainteresovan je da poseti Severnu Koreju i sretne se s njenim liderom Kim Džong Unom, objavila je severnokorejska državna agencija KCNA, a preneo Asošiejtid pres (AP).

Asad vratio orden Legije časti

Sirija je vratila Francuskoj prestižno odlikovanje Legija časti koja je bila dodeljena sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu uz obrazloženje da on neće nositi medalju zemlje koja je „rob“ Amerike.

Inspektori danas u Dumi

Inspektori za hemijsko oružje u Siriji će danas sutra pristup mestu gde je navodno izvršen hemijski napad, saopštili su predstavnici iz Rusije.

Mediji: Novi raketni napad u Siriji

U noći između ponedeljka i utorka sistemi protivraketne odbrane sirijske vojske oborili su rakete koje su narušile sirijski vazdušni prostor, prenela je agencija Sana.

Sirija pozvala stručnjake za hemijsko oružje

Ministarstvo inostranih poslova Sirije uputilo je danas zvanični poziv Organizaciji za zabranu hemijskog oružja da pošalje tim stručnjaka koji će u gradu Dumi istražiti informacije o navodnom hemijskom napadu, preneo je AP.

Povučen humanitarni konvoj u Siriji

Sirijske snage izvele su danas vazdušne i artiljerijske udare na istočno predgrađe Damaska Gutu pošto je u njega ušao konvoj humanitarne pomoći prvi put posle više nedelja, javio je AP dodajući da je najmanje 50 civila poginulo u tim napadima.

Nastavljeno bombardovanje u Siriji

Snage sirijske vlade nastavile su vazdušne napade na enklave koje su pod kontrolom pobunjenika uprkos rezoluciji Saveta bezbednosti UN o prekidu vatre koja je doneta u petak.

PrvaPoslednja