Detroit

Baterije e-vozila opasnost za spasioce posle nesreće 1

Baterije e-vozila opasnost za spasioce posle nesreće

Požari u električnim vozilima opasnost su za spasioce koji pritiču u pomoć posle saobraćajne nesreće, a smernice proizvođača o načinu postupanja s tim vozilima u takvim priliama su neadekvatne, upozorili su američki istražitelji.

Devojčica u pritvoru jer nije uradila domaći 2

Devojčica u pritvoru jer nije uradila domaći

Odluka jedne sudije u Mičigenu da pošalje 15-godišnju devojku u pritvor za maloletnike zbog toga što je prekršila uslovnu kaznu time što nije završila svoj domaći zadatak tokom onlajn nastave u vreme izolacije zbog virusa korona izazvala je proteste i pozive da ona bude oslobođena.

U SAD podignuta optužnica protiv inženjera Fiata Krajslera 4

U SAD podignuta optužnica protiv inženjera Fiata Krajslera

Jedan inženjer italijansko-američke firme „Fiat-Krajsler“ u utorak je zvanično optužen u SAD za zaveru radi prevare saveznih vlasti SAD pri merenju zagađenja izduvnim gasovima iz dizel-motora više od 100.000 vozila „Fiat“ i „Krajsler“.

Bijonse posvetila koncert Areti Frenklin 6

Bijonse posvetila koncert Areti Frenklin

Američka diva Bijonse posvetila je svoj koncert u Detroitu, u sklopu turneje „On the Run II“, legendi soula Areti Frenklin koja je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju.

Audi povlači 1,2 miliona vozila 8

Audi povlači 1,2 miliona vozila

Nemački proizvođač automobila Audi saopštio je da povlači 1,2 miliona vozila zbog toga što je utvrđeno da električna pumpa za hlađenje može da se pregreje i da se zapali.

Povlačenje džipova sa tržišta 10

Povlačenje džipova sa tržišta

Kompanija FIAT Krajzler je danas saopštila da će na severnoameričkom tržištu proveriti skoro 710.000 terenskih vozila „Džip“ i „Dodž“, zbog problema sa kočnicama.

Santorum protiv Kenedija

Santorum protiv Kenedija

Rik Santorum, kandidat za republikansku nominaciju na predsedničkim izborima u SAD, otvorio je novi provokativni front u unutarstranačkoj kampanji – izbornu utakmicu nastoji da predstavi kao borbu između svetovnog i verskog. Bivši senator iz Pensilvanije kritikovao je ideju o razdvajanju crkve i države, te napao, kako ističu američki mediji, čak i Džona Kenedija kojem je sekularizam bio okosnica predizborne kampanje 1960.


Rekordna prodaja Rols-Rojsa u 2011.

Rekordna prodaja Rols-Rojsa u 2011.

Sudeći prema tome da se na štandu Dženeral motorsa pred početak jednog od najvećih sajmova automobila na svetu u Detroitu služio jastog i šampanjac, automobilska industrija polako izlazi iz krize. Naravno, to nije glavno merilo oporavka. Iako je u globalu evropsko tržište i prošle godine kuburilo sa prodajom, rezultati pred sajam, koji je počeo juče i trajaće do 22. januara, nisu toliko loši.

White Stripes objavili raspad benda

White Stripes objavili raspad benda

Američka grupa White Stripes (Vajt strajps) objavila je juče da „neće snimati nove pesme i nastupati uživo“. Kao razlog za prestanak rada White Stripes članovi benda Džek i Meg Vajt nisu naveli ništa specifično, odnosno objasnili su da je u pitanju „mnogo raznovrsnih razloga“, ali su i dodali da je glavni razlog i cilj „očuvanje svega što je divno i specijalno u vezi ovog benda“.


Umro Ali-Oli Vudson

Umro Ali-Oli Vudson

Ali-Oli Vudson, pevač koji je predvodio legendarni Motoun kvintet The Temptations tokom 80-ih i 90-ih godina i pomogao da stignu do slave sa hitovima poput „Treat Her Like a Lady“, preminuo je u 58. godini života, posle borbe sa rakom. Vudson nije bio originalni član grupe, koja je imala nekoliko promena od svog nastanka 60-ih. Međutim, upravo je on bio ključni činilac održavanja grupe The Temptations kako ne bi samo postali nostalgično sećanje.

Svi smo mi pomalo Lejdi Gaga

Svi smo mi pomalo Lejdi Gaga

Zemljotres koji je Lejdi Gaga svojom pojavom napravila na muzičkoj sceni prodrmao je i jednog od najpoznatijih gitarista današnjice Džeka Vajta. Rok muzičar je bez ustezanja priznao da će se na novom albumu njegovog benda The Dead Weather naći pesma „The Difference Between Us“, koja je obrada mega hita Lejdi Gage „Poker Face“, ali i da je ceo album „Sea of Cowards“ inspirisan upravo najpoznatijom numerom američke pevačice.

PrvaPoslednja