Drač

Haradinaj protiv kreativnih rešenja za granice 1

Haradinaj protiv kreativnih rešenja za granice

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je na skupu premijera zapadnobalkanske šestorke u Draču da se zalaže za očuvanje aktuelnih granica Kosova i da nema potreba za kreativnošću u crtanju granica, preneli su mediji.

Marković: Nepristojna izjava Dačića 2

Marković: Nepristojna izjava Dačića

Izjava ministra Dačića nije tačna, nepristojna je i ne bih je više komentarisao“, rekao je danas premijer Crne Gore Duško Marković u Draču odgovarajući na pitanje novinara da li su odnosi Crne Gore i Srbije pogoršani ili neko namerno plasira ovakve informacije, pišu Vijesti.

Han: Ne može se u EU sa problemima 3

Han: Ne može se u EU sa problemima

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han poručio je danas u Draču da je neprikladno komentarisati moguća rešenja između Beograda i Prištine jer su pregovori u toku i poručio da se sa nerešenim bilaternalnim problemima ne može u Uniju, prenosi RTK.

Han: Ubrzati formiranje zajedničke ekonomske zone 4

Han: Ubrzati formiranje zajedničke ekonomske zone

Premijeri država Zapadnog Balkana su obećali da će ubrzati aktivnosti za formiranje zajedničke ekonomske zone, danas na neformalnom sastanku u Draču, kojem nisu prisustvovali predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Brnabić: Makedonija ostaje uzdržana oko Kosova u Unesko 7

Brnabić: Makedonija ostaje uzdržana oko Kosova u Unesko

Makedonija će biti uzdržana ukoliko dođe do glasanja o članstvu Kosova u Unesko, saopštila je premijerka Ana Brnabić, nakon razgovora sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevom na marginama neformalnog sastanka zemalja Zapadnog Balkana u Draču.

Fajon: Mladi u regionu očajni 8

Fajon: Mladi u regionu očajni

Mladi ljudi na području Zapadnog Balkana su očajni zbog nedostaka posla i perspektive u regionu, ocenila je danas poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon, dodajući da je odliv mozgova iz regiona realnost.

Potonuo tanker, najmanje jedan poginuli

Potonuo tanker, najmanje jedan poginuli

Tanker koji je prevozio naftu potonuo je juče nedaleko od albanske luke Drač, a policija je saopštila da je jedan mornar pronađen mrtav, dok se najmanje dve osobe vode kao nestale.