Grac

Otvorena džamija u Gracu

U Gracu je otvorena prva džamija u koju može stati 1.000 vernika, a u njenoj izgradnji učestvovali su i vernici koji žive u Austriji.

Putin stigao na svadbu austrijske ministarke

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas na aerodrom u austrijskom gradu Gracu na jugu savezne države Štajerske, gde će prisustvovati venčanju ministarke spoljnih poslova Karin Knajsel, javio je Sputnjik pozivajući se na austrijske medije.

Grac: Prestonica dobrog provoda

Grac je grad za koji se mali broj ljudi odluči da ga poseti zato što je, uglavnom, u senci Beča. Međutim, po mom mišljenju, glavni grad Styrie ima dosta toga da ponudi i posetioce retko može da ostavi ravnodušnim.

Saradnja Vojvodine i Štajerske

Saradnja Vojvodine i Štajerske

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski razgovarao je u Gracu sa ministrom za ekonomiju, evropske integracije i kulturu austrijske pokrajine Štajerske Kristijanom Buhmanom o daljem unapređenju saradnje dve regije i oblastima u kojima bi mogli biti realizovani programi saradnje u 2013. godini.


TADIĆ: EU bi zaustavljanjem širenja poništila sebe

TADIĆ: EU bi zaustavljanjem širenja poništila sebe

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je sinoć da je zapadni Balkan zona veće stabilnosti nego neke zemlje Evropske unije, i da stoga ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto bi taj region ostao neintegrisan u EU.

Zbog kazni za parkiranje preti joj 500 dana zatvora

Zbog kazni za parkiranje preti joj 500 dana zatvora

Austrijanka iz Graca dve godine je parkirala automobil u centru grada i nijednom nije platila ni parking, ni kazne koje je zbog toga dobijala. Na kraju ju je policija uhapsila u sprovela u zatvor, a ako u narednih deset dana ne plati veći deo duga koji iznosi 25.000 evra, ostaće iza rešetaka 500 dana.


Za korak bliže Evropi

Za korak bliže Evropi

U Gracu je juče formiran evroregion „Alpe-Adria-Pannonia“. Vojvodina ponovo potvrđuje svoju lidersku ulogu kada su u pitanju evropske integracije u Republici Srbiji, istaknuto je u Austriji, gde boravi delegacija Izvršnog veća AP Vojvodine, koju predvodi potpredsednik Gabor Lodi.